18 Şubat 2009 Çarşamba

KURU ERİKLİ ZEYTİNYAĞLI PIRASA...

Herkese selam ve sevgiler diyerek başlıyorum..

Yine kaç günden beri anca yazabiliyorum, arşivde tarifler birikmesine rağmen ben vakit bulup yazamadım. Dün pişirdiğim zeytinyağlı pırasayla sizlere bir merhaba demeyi düşündüm.

Bu pırasa bilinenin dışında Babadağ usulü bir yemek hem zeytinyağlı hem salçalı hemde kuru ekşi erikli:)

Benim çocukluğumda rahmetli ananem pişirirdi, ben erikli pırasaya bayılırım erik çok güzel bir lezzet verir yemeğe onu yemekle bereber yemeside nefis olur eğer ekşi kuru erik bulursanız hiç durmayın pırasa pişirin derim...

Malzemeler..

4 tane pırasa.

2 yemek kaşığı pirinç.

yarım su bardağı zeytinyağı.

1 yemek kaşığı salça.

2 su bardağı su.

20 tane kadar ekşi kuru erik.

3 tane kuru biber..

tuz şeker..
Pırasalar yıkayıp doğranır.

Tencereye yağ koyulur, üzerine pırasalar ilave edilir.

Salça su ile ezilir pirinç ve su tencere ilave edilir üzerine yıkanan erikler atılır kuru biberler yerleştirilir.

Tuz ve 2 tane kesme şeker koyulup tencerenin kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.

Aslında bence zeytinyağlı yemekler bir gün kapağı açılmadan bekletilip yenilirse daha lezzetli oluyor..

Herkese afiyet olsun..
Hoşçakalın...


19 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık çok severim pırasayı.Erik
kurusuda çok hoş bir lezzet vermiştir sevgiler..

neslihan erzincan özgür dedi ki...

Mlekciğim değişik bir lezzet,ellerine sağlık,çok leziz görünüyor.sevgilerimle...

egeli dedi ki...

meleğimmm ellerine sağlık,nefis bir yemek olmalı,süper görünüyor,pırasaya bayılırım zaten...

aşevi dedi ki...

enteresan bir tattır heralde...denemek lazım

made in funda dedi ki...

nefis bir yemek olmuş canım.bayıldım..ellerine sağlık...

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

İlk kez gördüğüm bir yemek değişik bir tad olmalı...Ellerine sağlık arkadaşım...
Sevgiler...

Betül İnce dedi ki...

En sevdiklerimdendir pırasa ve eriklisini merak ettim. Ellerine sağlık Melek'ciğim.

Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Pırasa gerçekten şahane görünüyor. Kuru erikle pişirildiğini hiç duymamıştım. Çok değişik bir lezzet kattığı kesin. Ellerine sağlık...

Tijen dedi ki...

Ah yazasın şu Babadağ yemeklerini, toplayasın be Melek'ciğim. Hepsi bir yerde olsun, görüp daha çok sevelim. Herkes tatsın.

müjde dedi ki...

Ellerine sağlık Melekciğim.Çok farklı bir tat vermiştir erik bu yemeğe.Denenmeli.Sevgiler...

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ellerine sağlık canım çok leziz görünüyor ve oldukça da değişik bir tarif. Eminim çok özel bir lezzetir.

Sevgiler,
Evren

Adsız dedi ki...

ellerine saglık hayatım..
cok degişik geldi bana..
daha önce hiç duymamıstım..
ama eskiler tabii ki bizden daha iyi bilir..
Anneannen nur içinde yatsın..
afiyet olsun canım..
sevgiler:)

Disalce dedi ki...

eriğin böyle marifetleridemi varmış..ilk defa duydum...

ellerine sağlık meleğim nefis olmuş..

peynir hösmelimi dedi ki...

Melekcim Günaydin:))
Ellerine saglik canim.Pirasan aynen benim pirasam gibi.Bende eriksiz pisirmem hic.Bu tarzda bilen fazla yok.TR den bir torba eksi erik getirdim.Sadece pirasa icin:))
Ayrica Bidik bir harika.Bende hayvanlari cok severim.
Ne mutlu sana evin müsait.
Sevgilerle öpüyorum.

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Canım ellerıne saglık.Cok nefıs olmuştur emınım.Kucak dolusu sevgıler benden sana..

Feyza Fidan dedi ki...

Melekcim ağzım sulandı resmen, erikler ne güzel tat katmıştır kimbilir,
ellerine sağlık canımcım,
çok öpüyorum...

Aymen dedi ki...

4 pırasa bana yetmez yahu:) zeytinyağlıları çok severim. pırasayı hiç erikle duymamıştım. antep te yeşil erikler yapılan bi yemek var sarımsaklı erik tavası, etli bi yemek. hiç yiyememiştim.

leyya dedi ki...

erzincanda da ekşili meyveleri yemeklere katıp pişiriyorlar..tadını tahmin edebiliyorum..mmmm..eline sağlık arkadaşım

Adsız dedi ki...

Arkadaşım gerçekten ilk defa duyuyorum erikli pırasayı...Tadını çok merak ettim doğrusu ellerine sağlık arkadaşım...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...