14 Kasım 2015 Cumartesi

KREPLİ KAZANYA...

lazanya
 Makarna ve lazanya türü yemekleri seviyorsanız bunu mutlaka denemelisiz benden söylemesi...
Bu yemeği Ardanın mutfağında son anda gördüm çok güzel olacağını düşündüm ama ölçülerini gòrmedim kendi kafama gòre ayarladım ve hemen mutfağa girip krep yapmaya başladım. .

Resimlere bakıp zor bir yemek zannetmeyin gayet kolay...

Malzemeler...
1 buçuk su bardağı  un.
2 buçuk su bardağı süt.
2 yumurta
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Bütün malzemeyi çırpın kreplerinizi hazırlayın..

Tuz. .
İc harcı için..
Yarım kg kıyma
1 soğan.
2 buyuk boy havuç
1 su bardağı bezelye
2 orta boy domates
1 acı kırmızı biber
Yarım kg rendelenmiş kaşar...
 Soğanı biraz kavurun içine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.. doğradığınız biberi rendelenmiş havucu ilave edin iyice kavurun doğradığınız domatesleri koyun son olarak bezelyeyi  tuz ve karabibeti ekleyin biraz çevirin ocaği kapatın...

Kelepçeli kek kalıbının altına yağlı kağıt yerleştirin. Bir krebi kalıbın en altına koyun..Kalıbınızın ve kreplerinizin büyuklüğüne gòre kalıba krepleri resimdeki gibi yerleştirin ve kıymalı harctan koyun üstüne bolca kaşer serpin ikinci krebi kaşarların úzerine koyun yine kıyma ve kaşar koyun krepler ve  ve kıyma bitene jadar bu işlemi tekrarlayın...
Ben 4 kat kıyma koydum...

Son olarak kreplerin sarkan kenarlarını koyun ve ortada toplayın üstüne 1 krep koyun son olarak üzerine kaşar serpip 200 derece fırında kasarlar kızarana kadar pişirin. ..
 Kaşarlar kızarınca fırından çıkartıp biraz dinlenip soluklanmasını bekleyin...
Sonra kalıptan çıkartıp dilimleyin afiyetle yiyin...

1 yorum:

tokideki ses dedi ki...

Daha önceden hiç bu şekilde bir lazanya yememistim. Ama tadını merak ettim doğrusu. Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...