2 Aralık 2015 Çarşamba

HALKA PUFLAR...


HALKA PUFLAR...
 Geçen hafta gelen misafirlerime ekler yaparken değişiklik olsun dedim ve 2. Tepsiyi bu şekilde yaptım vee çok beğenildi...
 Nasıl yaptın derseniz oldukça basit ...
İlk önce kremayı ve ekler hamuru hazırlamanız gerek, bunları  nasıl hazırladığıma bakmak için BURAYA tıklayın....
Verdiğim tarif ile hamuru hazırladıktan sonra bu hamuru yıldız duy (uç) taktığınız sıkma torbasına doldurun..
Tepsiye yağlı kağıt serin eğer sıkma torbasıyla yuvarlaklar sıkmakta zorlanacaksanız kağıdın tersinden çaytabağı büyüklüğünde daireler çizin ve bu dairelerin üzerine hamuru sıkın...
Bütün hamur bittikten sonra 200 derecede ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirin hafif pembe olduklarında ısıyı 180 dereceye düşürün ve hafif kızarınca fırından çıkartıp soğumaya bırakın..
HALKA PUFLAR...
Hazırladığıız kremayı aralarına doldurmak için halkaları ortalarından bıçkla ikiye ayırın ve sıkma torbasıyla kremayı dolduru...
son olarak üzerlerine pudra şekeri serpin....
Afiyet olsun...

1 yorum:

Bizim Mutfak-Aysel dedi ki...

Harika görünüyorlar, Ekler pastaları çok severim. Bir ara ben de deneyim. Ellerine sağlık, sevgiler...
http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...