8 Aralık 2014 Pazartesi

EKLER....


Eğer pasta çeşitlerinin içinden bir pasta seçmem gerekse aklıma ilk gelen ya ekler ya da profiterol  olur....
 Bundan sebep en sık yaptığım pasta budur..😀😊☺
Malzemeler...
2 su bardağı su..
150 gr margarin..
bir fiske tuz 2 kesme şeker beraber kaynatılır...
Ocaktan aldığımız tencerenin içine  2,5 su bardağı un ekleyip hızlı hızlı karıştırarak topaksız bir hamur olunca hemen tekrar  ocağa alıp kısık ateşte güzelce pişirin...
3-5 dk. Pişen hamuru ocaktan alıp soğumaya bırakın..
 Ben hemen soğuması için kaşık kaşık tepsiye koyup hemen soğumasını sağlarım..
soğuyan hamurun içine 9-10 yumurtayı teker teker kırarak yoğurun..
 Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye 10-12 cm uzunluğunda  sıkın..
200 derece ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirilir...
eklerlerin kuruması gerek eğer kurumamışlarsa fırından çıkardığınızda söneceklerdir.. kurumamışlarsa fırının ısısını  düşürîlüp kututana kadar fırında tutun..
krema olarak profiterolün içine hazırladığım kremayı kullanırım... tarif için TIKLAYIN 
hazırlanan kremayı sıkma torbasına doldurup teker teker eklerlerin içine sıkın. ..
Üzeri için 200 gr bitter çikolatayı benmaride eritip doldurduğunuz eklerleri çikolataya batırın ve soğuması için dolaba kaldırın...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...