5 Aralık 2014 Cuma

ÇAK ÇAK TATLISI...

 Uzuuun zaman oldu blogumu güncellemeyeli.... Bu aralar mutfakta pek zaman geçirmez oldum....
Bu gün ilk kez yediğim bu tatlıyı sizlerle de paylaşmak istedim...
Seramik kursuna gelirken arkadaşımız Lidya Tataristan tatlısı olan bu tatlıyı yapmış getirmiş..
Yemeden önce fotoğrafını çekmek aklıma gelmedi sonlara doğru arkadaşlar fotoğrafını niye çekmedin dediler tabakta kalan tatlıya şöyle bi şekil verdik hiçte fena olmadı hani..😊😀
Lidya'nın anlatımıyla tatlı şöyle hazırlanıyor

3 yumurta sarısı ve beyazı ayrılır...
1 yemek kaşığı  şeker.. sarısı ve beyazı yarımşar kaşık şekerle ayrı ayrı iyice köpürene kadar çırpılır..
Yumurtalar birleştirilir içine aldığı kadar un ve bir kabartma tozu eklenir.... hamur  poğaça hamuru kıvamında olacakmış sonra makarna gibi açıp kesilecekmiş....

İş kızartmaya gelince ayrıntı  burada işte...
  Kızartmak için 250  gr kadar tereyağı ve 1 su bardağı sıvı yağ ....
Tereyağını eritip içine  sıvı yağ ekleyip soguk yağda kesilen hamurlar kızartılacak...
sırada bal'ı hazırlamak var...
3 yemek kaşığı  balın içine 1 yemek kaşığı  toz  şeker  ekleyip şeker eriyene kadar ocakta karışacak ama kaynamadan ocaktan alınacak mış
Kızaran hamurlar aralarına bal dökerek kat kat tabağa döşenecek...
Benden anlatması bu kadar, denemek isteyenler için dayanamadım sizinle de paylaşmak istedim. ..😊😀☺

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...