23 Mart 2012 Cuma

KIRMIZI KADİFE KAPKEK........

Bu keki uzun zamandan beri denemek istiyordum fakat içinde ekşi krema kullanılması gerekiyor, ekşi kremayı burada bulmak biraz zor hiç bir markette görmedim çünkü..
Geçen hafta Almanya'dan gelen arkadaşım Elvan bana ekşi krema getirmiş:) bende kremaların tarihi geçmeden hemen ekşi kremalı tarifler denemelerine geçtim:))Araştırmalarım'da ekşi krema bulamadığımızda bunun yerine 1 bardak oda ısısndaki sütün içine 1 yemek kaşığı sirke yada limon ilave edip 10 dk bekletin sonrasında kullanabilirsiniz....

2 yumurta.
2. çay bardağı şeker.
150 gr yumuşak margarin.
1 kutu (200ml) ekşi krema..
3 çay bardağı un.
1 p.kabartma tozu.
1 p. vanilya.
1 fiske tuz.
Kırmızı gıda boyası..(kullanmak istemezseniz pancarın kırmızı renginden de yararlanabilirsiniz)

Yağı krema kıcamına gelene kadar çırpalım.
Üzerine şekeri ekleyip çırmaya devam edelim.
Daha sonra yumurtaları teker teker kıralım çırpalım.
kremayı ilave edip üzerine gıda boyasını ekleyelim ve rengini ayarlayalım.
Üzerine kalan kuru malzemeleri eleyerek ilave edip çırpalım..
Kağıtları kalıplara yerleştitip hamurdan kaşıkla koyalım ve 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim..
Üzerine ister krema sürün ister sürmeyin o paşa keyfinize kalmış:))

2 yorum:

SERAP dedi ki...

Offf bu keke bayiliyorum…Renk sahane…Seninkide cok güzel olmus..Eline saglik canim..

Yemekheyecani (Emel) dedi ki...

cok degisik birsey olmus canim
ellerine saglik :-)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...