28 Mart 2012 Çarşamba

PATLICAN MUŞAKKA..(Babadağ)

Yaz geliyor ne yapmalı tabiiki diyet:) ama nasıl, dünyanın en zor şeyi diyet, pehriz, rejim her neyse o bence......
Ama zaman öyle bir zaman ki her kes kilo almış ve veremiyor............ Nasıl kilo alınmasın ki, her bir taraf yemek yemeyi teşvik eden dükkanlarla dolu...... Elini sallasan dönerci, hamburgerci, kebapcı, tostcu ocu bucu dolu, yemeden durabilene bravo:) (bu kişi benim eğer kendi başıma dışarı çıkmışsam aç olsam bile biyere oturup yada bişey alıp yemem nedenini hala çözemedim?)......... Özellikle çocuklarımız mesela benim oğlum dışarıda yemeyi pek bir sever, ekmek arası ayak üstü yenen mamaları yer gelir benim karnım tok der bitti, sonra da şişmanlık derdi baş gösterir:(
Bu derde çözüm olurmu bilmem ama bu akşam çocukluğumdan beri en sevdiğim yemeklerin arasında yerini alan bu patlıcan muşakka'yı pişirdim ve zorla da olsa oğluma yedirdim, bundan sonra yemekeri biraz hafifletmek lazım ki yiyenler de hafiflesin:) doğru değilmi sevgili takipcilerim??
Denemek isterseniz buyrun sizlerde deneyin bence memnun kalırsınız, hem kolay hem de pek bi lezzetlidir bu yemek:))
Malzemeler diye öyle ölçülü olarak yazamayacağım hep göz kararı el alışkanlığı yaptığım bir yemektir çünkü....
Patlıcanlar alacalı soyulur dörde bölünüp kuşbaşı büyüklüğünde doğranır.......
Limon tuzu ve tuz atılarak kaynatılan suyun içine atılır ve biraz yumuşayana ve tetiri(babadağda öyle derler) yani siyah suyu çıkartılır ve süzülür............
Bolca domatesin kabukları soyulup küp küp doğranır ve tereyağıyla yumuşayana kadar kapaklı tencerede pişirilir..............
Üzerine patlıcanlar atılır ve bir kaç diş sarımsak ikiye bülünür ve patlıcanların üzerine atılır tuz ilave edilip 10 dakika kadar pişirilir..........
Artık yemeğimiz afiyetle yenmeye hazırdır, ama bu yemeğin yanında mutlaka yeşil biber ve süzme yoğurt olmalı bence hele birde bizim yanık kokulu koyun yoğurdu olursa harika olur...
Afiyet olsun.........

6 yorum:

Adsız dedi ki...

kuru soğan da koysak olur mu ki :) ben patlıcanı kuru soğansız düşünemiyorum :) ellerinize sağlık
Serpil

web bilgi dedi ki...

Yemek çok güzel görünüyor. Fazla kilolar için hafif sebze yemekleri yemek lazım gerçekten. Ellerinize sağlık. Daha önce hiç patlıcan musakka yapmadım. Deneyeceğim.

O Tabak Bitecek dedi ki...

Meleğim patlıcanın parfümü olsa sürerim o derece severim yani:) Ellerine sağlık:)

meleginmarifetleri dedi ki...

Bu yemekte biz kuru soğan kullanmayız sadece sarımsak koyarız ama siz soğanla deneyebilirsiniz tabiiki..
İyi günler..

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Merhaba arkadaşlar;
Hepinizin malumu olduğu üzere, oldukça farklı ve zengin bir yemek
kültürüne sahibiz Ülke olarak.
Zaman zaman çeşitli programlarda ve etkinliklerde daha önce hiç
duymadığımız tatmadığımız lezzetlerle karşılaşıp şaşırıyoruz ve
çoğunlukla bizde yapmaya çalışıyoruz,
Bende düşümdümki "Yöresel Lezzetler Etkinliği" düzenleyip bloglar
arasında değişik kültürlere,farklı bölgelere ait
yemek,çorba,tatlı,hamur işi gibi bir çok çeşitli yöresel yemeği
elimizden geldiği kadar bir araya toplayalım istedim...Tabi siz
değerli arkadaşlarımın sayesinde...

"Yöresel Lezzetler Etkinliği"mize 22 Mart-12 Mayıs Tarihleri arasında

ben http://safiyeile.blogspot.com/ blogumda ev sahibeliği
yapacağım,göndereceğiniz güzel tarifleri
beklerim,tariflerinize "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye
gönderiyorum diye linkimle birlikte not düşüp,tarifinizede hangi
yöreye ait olduğunu yazıp,
bana haber verirseniz
tariflerinizi severek yayınlayacağım.
Blogu olmayan fakat tarif göndermek isteyen arkadaşlarımızda tariflerini,
fotoğrafını ve yapılış şeklini yazarak

safiye.serbest@hotmail.com adresime mail atarak etkinliğimize katılabilirler...

Etkinliğimize herkes davetlidir,istediğiniz kadar yöresel lezzetle
katılabilirsiniz...
Teşekkürler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...