21 Ekim 2014 Salı

ARAP AŞI.... (Babadağ usulü)

Havalar usul usul soğumaya başladı, buralarda gündüz güneşlik ve sıcak fakat gün batınca oldukça serinliyor.... Eh o zaman biz de akşam için kış yemeği hazırlayabiliriz....:)
Her yörenin kendine has arap aşı yemegi var işte bizim arap aşımız bu..
Malzemeler..
Hamuru için ..
1 litre su bir su bardağından bir parmak eksik un 1 yemek kaşığı nişasta ve biraz tuz ile muhallebi gibi pişirilir ve bir tepsiye dökülüp soğumaya bırakılır. .
Çorbası için..
3 tane kalçalı tavuk but haşlanır...
tavuk suyu süzülür tencereye alınır. ...
Bir kasede 2 yemek kaşığı  salça 3 yemek kaşığı un (tepeleme) ile ezilir ve kaynayan tavuk suyuna eklenir....
karıştırarak güzelce pişirilir içine tuz ve ayıklanmış tavuk etleri ilave edilir bir taşım daha kaynatıp  ocaktan alınır....
Bu çorba acı bibersiz olmaz bence.. Ben kuru biberleri başka bir tencerede yumuşayana kadar  haşlayıp  sonra çorbanın içine alıyorum çorba çok acı olmasın diye. ..
Servis ederken tabaklara önce hamur koyup üzerine çorba doldurulur...
Not: bu çorbayı yerken mutlaka üzerine ekşi dökerek yiyin derim ben..😉😉
Afiyet  olsun. ..

1 yorum:

emelim dedi ki...

seni blogtan nasıl ekleyebilirim?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...