26 Ekim 2014 Pazar

TAHİNLİ ÇEMBER ÇÖREK..

Tahinli çörek kurabiye vs. seven birisi olarak bu çöreği yapmazsam olmaz  dedim ve hemen denedim... Tijen Aktay programında yapmıştı görselliğide çok güzeldi...
Servis için masaya getirdiğinizde misafirleriniz bu çöreği çok beğeneceklerdir. ..
Mayalı  bir hamur olduğu için dar vakitte yapmaya kalkmayın uzun mayalanma zamanı olacak...
Malzemeler. ..
1 yumurta akı.
3 yemek kaşığı  yoğurt..
yarım su bardağı su..
yarım  çay bardağı  sıvı yağ...
Tepeleme bir  yemek  kaşığı  tereyağı eritilir..
1 çay bardağı şeker.
1 paket instant  maya..
Aldığı kadar un....

İçi için..
tahin,ceviz ve şeker...
üzeri için...
yumurta sarısı..

Bütün sıvı malzemeyi karıştırın, üzerine kuru malzemeleri  ekleyip poğaça  hamuru  kıvamında bir  hamur yoğurun..
Hamuru  3 parçaya  bölün biri büyük biri daha küçük  diğeri en küçük  şekilde..

hamurları resimde gördüğünüz gibi açın içine 2.3 kaşık tahin ceviz ve şekeri dökün ve kapatın..
Daha sonra hamura resimdeki gibi kesiler atıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın (kesik halde almakta zorlanabilirsiniz kesmeden tepsiye alıp  tepsideyken kesebilirsiniz) kesilen hamuru güneş gibi çembeer yapın. ..

Diğer  büyük hamurun küçüğü  hamura da aynı işlemi yapıp tepsideki hamurun ortasına yerleştirin..
son hamuru da aynı şekilde  hazırlayın  ortaya yerleştirin..

ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın...
Mayalanan çöreğin üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede ısınmış fırında  kızarana kadar pişirin....
Afiyet olsun....

1 yorum:

Meliha Duran dedi ki...

Gösterişli :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...