
Sütlaç yaparken hep aynı olmasın biraz değişiklik yapayım dedim ve böğürtlenli sütlaca çevirdim..
Arasına böğürtlenle bereber pandispanya parçaları da attım biraz pastamsı biraz sütlacımsı bişey ortaya çıktı:))
Malzemeler..
1 litre süt.
1 paket krema.
3 yemek kaşığı pirinç.
2 su bardağı su (pirinci haçlamak için)
3 yemek kaşığı nişasta
1,5 bardaktan az şeker.
Öncelikle pirinci ve suyu tencereye alıp ocağa koyalım ve ağzı kapalı olarak kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başladığında taşacağı için kapağını aralayalım ve kısık ocakta pirinçler suyunu çekim lapa gibi olana kadar pişirelim..

kaynamaya başladığında altını kısalım ve 4-5 dakika pişirip şekeri ilave edelim ve pişirmeye devam edelim..
Kaynadıktan 1-2 dakika sonra ocaktan alalım..
Kuplarımızın içine yarısından az olacak şekilde dolduralım, biraz bekleyelim ki kuplaraki sütlacın üzeri kabuk bağlasın.
Biraz soğuyup kabuk bağladıktan sonra üzerine pandispanya parçalını ve böğürtlenleri ekleyip üzerine kaşıkla yavaş yavaş sütlaç dolduralım..
Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerlerine streç filmle örtüp buzdolaba kaldıralım..
Servis etmeden önce üzerine böğürtlen koyalım ve afiyetle yiyelim..
Hepinize güzel günler dileğimle..
4 yorum:
Çok değişik ve güzel bir sütlaç olmuş.
Ellerine sağlık canım
Sevgiler...
muhteşem görünüyorrrr,
Sevgiler,
Evren
walla çok güzel görünüyor. Jamie'nin yaptığı tariflere benzettim ben. Eline sağlık..
mis misss...
Yorum Gönder