4 Kasım 2011 Cuma

DONAT....

Güzel günler dileklerimle merhaba...

Dün kahvaltıya arkadaşlarım vardı,ne yapmalı diye düşündüm hamur işi olmalı daha önce bana geldiklerinde yemedikleri bişyeler olmalı, kahvaltı malum misafirleri bekletmeden aman acıktık nerde kaldın dedirtmeden pratik bişeyler olmalı:)

Aklıma donat geldi içine şekeri fazla koyulmadığı taktirde hem tatlı hem tuzlu niyetine tüketilen bir donat harika, bence bayramda çaya yada kahvaltıya gelen misafirlerinize mutlaka hazırlayın derim..
Benim misafirlerim çok beğendi;)

Tarife gelince malzemeler..
1 yumurta.
1 su bardağı sıvı yağ.
1 su bardağı süt.
1 su bardağı yoğurt.
3 yemek kaşığı şeker.
biraz tuz.
2 kabartma tozu.
Aldığı kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Kızartmak için sıvıyağ..Hamuru merdane ile bir cm kalınlığında kadar açığ kalıpla yuvarlaklar kesip, ortalarını parmağımızla delik açalım..

Derin bir tencerede yağı kızdırıp içine hazırlamış olduğumuz hamurları tek tek tencerenin aldığı kadar yağa atalım ve başından ayrılmadan kızartalım (çok çabuk kızardıkları için başından ayrıldığınız taktirde yanarlar)

Kızaran donatlarımızı kağıt havlu üzerine alıp ister sade ister üzerine çikolata sosu yada pudra şekeri tarçın yada dilediğiniz herhangi bir marmelatla misafirlerinize ikram edebilirsiniz..
Afiyet olsun..

Şimdiden hayırlı bayrmlar dilerim, hoşçakalın...

5 yorum:

ebru dedi ki...

Meleğin donutlar nefis görünüyor. Ellerine sağlık. İyi bayramlar canım

Bir Dilim Düş dedi ki...

Canımmm ellerine sağlık şimdiden iyi bayramlar dilerim.

Sevgiler
Evren

fatosun mutfagından... dedi ki...

Dostluğu, sevgiyi ve geleceği... Aşımızı, ekmeğimizi, soframızı... Hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder, mutluluklar dilerim.

anneminkizıyim dedi ki...

Ellerine saglik canim,
Hayirli Bayramlar Dilerim, sevgiler...

seyabb dedi ki...

sayfalardan gözümü alamadım.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...