29 Ocak 2009 Perşembe

CEVİZLİ LOKUM...


Böyle muhallebi gibi pişirilip daha sonra şekil verilen tatlılardan hiç denememiştim, aslında elimde oldukça çok tarif var. Bu lokumuda (lokum deyince aklıma Elvada Rumeli'deki lati lokum geldi;D) Geçen hafta kayınvalidemin günü için yapmıştım, kendim gidemedim ama lokumu gönderdim, misafirler beğendilermi? Artık orasını bilemiyorum.

Ama ben beğendim bu lokumu yapıp 1-2 gün dolapta bekletirseniz çok daha lezzetli oluyor bu notuda altına düşeyi dedim:D

Malzemeler:
2 su bardağı süt.

2,5 çorba kaşığı nişasta.

1 su bardağı un

1 su bardağı şeker.

1 su bardağı hindistan cevizi.

1 paket vanilya.

80 gr margarin.

1 su bardağı ceviz bütün olacak.

üzeri için tarçın ve hindistan cevizi.


Süt un nişasta ve şeker çırpılıp pişiriir.


Ocaktan alınıp içine margarin ilave ve vanilya edilir ve 10 dakika mikserle çırpılır.

İyice soğuduktan sonra içine hindistan cevizini ilave edip karıştırılır.

Eller ıslatılarak mandalina büyüklüğünde parçalar koparılıp içine bütün cevizler koyarak toplar yapılır oval şekil verilir.

Hindistan cevizine bulayıp tabağa dizilir üzerine tarçın dökülüp bir gece dolapta bekletildikten sonra servise sunabilirsiniz....

Afiyet olsun...

9 yorum:

papatya prenses dedi ki...

canım bu lokumlar ye beni diyor resmen:)
ellerine sağlık..

sebilay dedi ki...

melekciğim merhaba canım.nasılsın.hiç lokum pişirmemiştim:)))ellerine sağlık, denemek lazım tabiki ..sevgilerimle.
sebilay.

hdidem95 dedi ki...

geçenlerde ben yapmıştım ama benimkinin adı farklı gelin topuzuydu dediğin gibi bir gece beklerse çok daha güzel oluyor eline sağlık canım öptüm sevgiler

PASTURKEY dedi ki...

merhaba...ziyaretiniz ve yorumunuz için tesekkür ederim..şekere olan sevdam bir geminin açık büfesinde görünce başladı..ve başladım araştırmaya nasıl yapılır diye.fakat anladım ki bu kurabiye işine benzemiyor.hadi bendeyapayım tarzı degil..teknik bir iş..pürmüzle calısılıyor ve sekeri isomalt ve tamamen üfleyerek şekil veriliyor..cam ufleme tekniğinin seker versiyonu...Türkiyede basic egitimini alıp ingilterede gelistirdim..su an ustamıyım bilmiyorum ama sanırım usta oldum..ellerim yanmaktan artık su toplamadıgına gore..cunku ustaların elleri su toplamıyor...bunu hocam soylemişti...bu arada hayvan sevginize 2 köpek sahibi olarak sevindim ve memnun oldum...daha sonra pastalar icin toplar ve kalpleri süs olarak paket halinde satışı başlayacak..kutularını hazırlatıyorum..çunku iyi korunursa sekerler sonsuza kadar erimeden kala bilen yapıda...sevgilerimle..hoşçakalın

PASTURKEY dedi ki...

Teşekkür ederim şimdi gördüm bende sizi izlemeye alıyorum...lokum denemek lazımmm tadını..biz buna çakma lokum adını takalım....:))))))tekrar tesekkurler..elinize saglık melek hanım..

Feyza Fidan dedi ki...

Tek kelimeyle muhteşemler Melekcim...Kayınvalidenin misafirleri parmaklarını yemişlerdir eminim..Ellerine sağlık tatlı arkadaşım..
Çok öpüyorum...

SİBEL'İN TARİF DEFTERİ dedi ki...

Meleğim bu lokumların tadı da bildiğimiz lokum gibi mi oluyor (ay ne komik bi cümle oldu, neyse anladın sen onu;-))

baharatperisi dedi ki...

harika görünüyor,ellerinize sağlık. sevgiler.

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...