Közlenmiş patlıcanı çok severim, o isli kokusu ayrı bir lezzet verir. Bizim evde patlıcan en çok közlenmiş olarak tüketilir, kızartması da süper lezizdir ama o kızartma işi pek bi zul gelir bana:( mutfakta hiç kızartmam zaten, kızartmalar bahçede çalı çırpı ateşinde yapılır bizde..
Geçen hafta közlediğim patlıcanı biraz değişiklik olsun düşüncesiyle kreple buluşturdum pek bi güzel oldular, hem görüntü hem tat süperdi..
Misafir geleceği zamanlarda yapılmalı bence masada oldukça hoş görünür;)
Bizde ekşili patlıcan yemeği derler aslında buna..
Patlıcanı közledim soğanı zeytinyağında kavurup kabukları soyulmuş domtesleri ilave edip suyunu çekene kadar soteledim.
Daha sonra kıydığım patlıcanları da ilave edip sotelemeye devam ettim.
Tuzunu isterseniz karabiberini ilave edip soğumaya bıraktım.
Diğer taraftan krepleri hazırlayıp soğumaya yüz tutmuş patlıcandan birer kaşık kreplerin içine koyarak sıkıca sardım.
İster bütün isterseniz 3-4 santim kalınlığında keserek sofranızda yerini alabilir..
Bol maydanoz ve acı biber çok yakışıyor onlarsız serviz etmeyin derim ben:)
Afiyet olsun...
6 yorum:
mmmm:)))
ennfess bir sunum bu:)
tabağı alıp kaçabilirmiyim müsadenizle:)
hemm patlıcann varrr bunda:))
hemde krepte sarılıı...
bayıldım tarifinize:)
ellerinize sağlıkk...
takipteyim bundan böyle.
bende beklerim sayfama...
gönül dolusu sevgilerimle...:)
off patlıcanlı olurda güzel olmazmı canım benim ellerine saglık...öpüldün...
Ellerine sağlık canımmmmmmmm!!! Çok şık ve çok da leziz olmuştur eminim :))))
Sevgiler,
Evren
Közlenmiş patlıcan olur da sevilmez mi? :)
Hele kreple nasıl nefis olmuştur..
Ellerine sağlık canım..
Afiyet şifa olsun..
Sevgilerimle..
patlıcanlı mı? ooo çok güzel bir fikir,ellerine sağlık.
Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...
Merhaba ellerine sağlık patlıcan salatasını çok severim fikrin harika olmuş ayrıca çay saatine çok güzel bir seçenek sevgilerimle....
Yorum Gönder