28 Ocak 2016 Perşembe

PATATESLİ PEYNİRLİ FİYONK BÖREK..

Fiyonk  borek
 Misafirleriniz için çok şık bir sunumu olan fiyonk boreği cok begeneceksiniz...
Görunüşüne aldanip hazırlaması zannetmeyin oldukça kolay...
Malzemeler ..
6 yufka..
1 su bardağı sivı yağ..
Yarım su bardağından biraz fazla su.
1 yumurta..
İc malzemesi  için. .
3-4 patates haßlanmış rendelenmiş
1 soğan  kavrulmuş
250 gr beyaz peynir rendelenmis.
Üzeri için..
yumurta sarısı.
Çörekotu.
Böreğin hazirlanma aşamalarinı resimli olsrak anlattım..
Bir yufkanın kenarlarıni keserek yufkayı kare sekline getirin..
Bu büyük kareyi dorde bölüp 4 kare elde edin..
Üzerine sos döküp kareyi ortadan büzun..
 Büzgulerin ustune iç harçtan koyup kenarlarını resimdeki gibi kapatın..
Kenardan kestiğimiz yufkaları sosla ıslatıp ince şerit seklinde katlayip fiyongun ortasından kapatma yerini sıkıca baglayın
Yağlı kağıt serdiğiniz  tepsiye dizin..
Yumurta sarısıni biraz sıvıyağ ve çok az su ile çırpın böreklerin üzerine sürün. .
Uzerini istediğiniz gibi ister susam ister çörekotu ile süsleyebilirsiniz. ..
200 derece ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirin. ..
Afiyet olsun...

1 yorum:

dantelistan dedi ki...

böreğin lezzetlisini biliyorumda bu kadar şık görünümlü börek ilk defa ellerine sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...