6 Ekim 2015 Salı

GÜVEÇTE KIYMALI PATLICAN...

Bu yemeğim patlıcan sevenlere gelsin...
Bence bu yemegi mutlaka en kîsa zamanda deneyin derim ben dizlere....

Bostan patlıcanlarını alacalı doyun ve 2 cm ye yakın kalınlıkta dilimleyin.. tuzlu suda bekletin ce kağıt havluyla kurulayın...

Kalın dipli bir tavayı ocağa koyun ve biraz yağ sürün. . Isınan tavaya patlıcanları dizin ve üstte kalan yüzlerini fırcayla yağ sürün alt tsraf kızarınca ters çevirip iki yüzlarini de kızartıp ocaktan alın....
Diğer tarafta 1 soğanı ince ince kıyın ve kavurun içine rendelenmiş 2 orta boy patates ekleyip kavurmaya devam edin. ..

Soğanın içine 300 gr kadar kıymayı ilave edin kavurun.. kıyma kavrulunca ićine salca tuz karabiber ilave edin bir kaç kez çevirip içine 1 fincan kadar su ekleyip kapağı kapalı şekilde 10 dk kadar pişirip ocaktan alın. .

Patlıcanlatı güveç kaplarına yerleştirin üzerine hazırladığınız harçtan koyun harcın üzerine yine patlıcan koyun...

Patlıcanların üzerini örtmek için beşamel  sos hazırlayın..

Bunun için 2 yemek kaşığı tereyağını eritip içine tepeleme 2 yemek kaşığı un  ilave edip7n kokusu gidene kadar kavurun kavrulan unun içine 2 buçuk bardak süt ilave edip karıştırarak pişirin...   ocaktan almadan ićine biraz rendelenmiş kaşar ilave edin ve ocaktan alın...

Hazırladığınız bu sosu patlıcanların üzerine döküp üzerine rende kaşar dökün.. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin..
Artık afiyet olsun....

2 yorum:

Sefa Gencal dedi ki...

Merhabalar, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

Evren Martı Demir dedi ki...

Çok lezizi görünüyor güveçlerine de ayrıca bayıldığımı belirtmeliyim canım... Ellerine sağlık...

Sevgiler
Evren

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...