2 Ekim 2015 Cuma

FIRINDA ÇITIR TAVUK...


Çıtır tavuğu evde kendiniz yapmaya ne dersiniz... Dışarıdan siguk zincir dondurulmuş tavuklardan alıyoruz ama ne kadar saģlıklı olduğunu tabikii bilmiyoruz... hem hiç yağda kızartmadan o çıtırlığı ve lezzeti yakalamak cok güzel....
Hem öyle basit ki bu tavuğa bayılacaksınız...
Bir kemiksiz tabuk göğüs.
4-5 kaşık yoğurt...
2 yemek kaşığı zeytinyağı. 
3 paket tuzlu kraker. . Ben pizza kraker kullandım bahart lezzeti olsun diye....
Tuz karabiber..
Tavuğu parmak kalınlığında uzun uzun dilimleyin. 
 Derin bir kapta tuz karabiber zeytinyağı  yogurt ve tavuğu güzelce karıştırın ve en az 4-5 saat dolapta dinlendirin... Bu sosun içine acı ve istediğiniz bahsratı ekleyip damak tadınıza göre lezzetlendirebilirsiniz...
Ben krakeri bir torbaya doldurdum ve merdaneyle ezdim rondodan gećirince un gibi olacagi için öyle yspmadım daha kıtırlı olmasını istedim... Siz nasıl isterseniz o şekilde krakerleri parçalayın...
 Dolaptan aldığınız tavukları tek tek krakere bulayın ve yaģlı kağıt serdiğiniz trodiye dizin...
 220 derece fıtında yarım saat kadsr pißirin kıtîr olduklarında pişmişlerdir..
Biz yanına fîrında minik patates ve salatayla yedik tabi çocuklar ketçap ve mayonez olmazsa olmaz dedi.😀😊☺😊 😀
Afiyet olsun...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

2 yemek kaşığı zeytinyağı demişsiniz, onu nerede kullandınız?

meleginmarifetleri dedi ki...

Sosa ilave ediyoruz yazmayı unutmuşum hemen düzelteyim😊 tesekkur ederim

Unknown dedi ki...

Mutfagım programında Magma kek yapmıstınz dımı

Selcan Akincioglu dedi ki...

Mutfagım programında Magma kek yapmıstınz dımı

meleginmarifetleri dedi ki...

Evet Selda hanım magma kek yapmıştım...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...