Sizlere çok ama çok kolay hem lezzetli hem şık bir pasta ile geldim...
Pankek yapmıştım ve kalan kekleri nasıl tüketsem dedim ve pankekleri işte bu kılığa soktum....
Bana sorarsanız hiç fena olmadı misafir geldiğinde yapılsa çok güzel olur diye düşünüyorum. ...
Herkesin kendine göre alıştıgı bir pankek tarifi vardır mutlaka ama bilmeyenler için tarifi yazayım...
2 yumurta..
2 fincan süt Türk kahvesi fincanı..
3 fincan un.
yarım fincan şeker. ..
2 yemek kaşığı sıvı yağ.
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bütün malzemeyi karıştırıp pürüzsüz olana kadar çırpın. ....
15 dk. kadar dinlendirin.. kızgın teflon tavaya küçük küçük dökün.. ben tavayı yağlamıyorum siz tavanızı bilirsiniz eğer yapışma ihtimali varsa fırçayla birazcık yağlayın....
üstleri göz göz olunca spatula ile çevirin.. diğer tarafı pembeleştikten sonra tavadan alın...
Bu ölçüden 14 -15 tane kek çıkıyor tabi bu tavaya döktüğünüz hamurun büyüklüğüne göre değişir...
Kreması için....
2 su bardağı süte 4 yemek kaşığı tepeleme un 4 yemek kaşığı şeker ilave edin ve koyu muhallebi gibi pişirin soğumaya bırakın......
1 paket taze kremayı köpürene kadar çırpın.. Soğuyan kremayı köpüren kremayla karıştırıp çırpın......
Ben aralarında frambuaz kullandım siz istediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz...
Pankekleri yerleştireceğiniz kupların ağızları ile kesin ve kuplara yerleştirin. ...
Üzerlerine krema sıkın kremanın üzerine istediğiniz meyveleri dizin bir kat daha pankek koyip tekrar krema ve meyve dizip son kat olarak yine pankek koyun ve en üstüne yine krema sıkıp süsleyin....
Dolaba kaldırılıp en az 5-6 saat dinlendirin. ..
Sonrasında afiyetle yiyin...
1 yorum:
Süppeeerrr fikir, ellerine sağlık canım...
Sevgiler
Evren
Yorum Gönder