20 Eylül 2012 Perşembe

MUZLU KEK...

Kek, muz,
Tatil dönüşü Alanyadan aldığımız muzların sona kalanlarını muzlu kek olarak değerlendirmek istedim......
Tarifdeki gibi bir bardak şeker koymama rağmen muzların çok tatlı olması sebebiyle bana göre kek biraz fazla tatlıydı..........
Bu keki yapmanızı tavsiye ederim çok yumuşak ve bi o kadarda lezzetli..:)
Malzemeler..
3 yumurta..
1 su bardağı şeker.
Yarım su bardağı sıvı yağ..
Yarım su bardağı süt.
3 tane olgun muz..Ezilmiş..
1 paket kabartma tozu ve vanilya bir fiske tuz.
2 su bardağından çok az fazla un..(2 parmak kadar)

Şeker ve yumurtaları iyice çırpın...
İçine süt yağ ve muzu ilave edin karıştırın..
Daha sonra kuru malzemeleri ekleyin karıştırın ve yağlanmış kalıba hamuru dükün..
180 derecede ısınmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin..
Pişirme süresi fırından fırına değiştiği için kekin pişip pişmediğimi öğrenmek için kekinize kürdan batırark test edin....
Afiyet olsun....

2 yorum:

Melike - Habibe dedi ki...

Eline sağlık bunu da beğendimm ...notaldımm :)

Adsız dedi ki...

Melek hanım size acizane bir tavsiyem olacak.. Bu kek tarifinizdeki kabartma tozu yerine karbonat kullanıp bir de içine ceviz atın... Ne kadar değiştiğini göreceksiniz... Muzla karbonat bir araya gelince çok güzel desenler çıkıyor kekin içinde.. Afiyet olsun...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...