13 Haziran 2012 Çarşamba

KETEN TOHUMLU TUZLU KURABİYE.......

Bu yıl yaz gelmeyecek diye diye kaynar sıcaklar geldi işte............:) Hava ısınmak için okulların tatil olmasını bekliyormuş sanırım............. Eh ne diyelim yeridir zamanıdır meyveler sebzeler bu sıcaklarda olgunlaşacak..........Bizler'de eriyeceğiz....:)

Yaz gelip sıcaklar bastırdımı misafir gelip gitme olaylarında bir azalma olur...........Günler tatil olur herkes biryerlere dağılır.......... hal böyle olunca da pasta börek yapımında bir azalma görülür........

Eğer mutfağımdan kurabiyem eksik olmasın diyenlerdenseniz vereceğim bu tarif tam size göre.......... bayatlamayan her an kıtır kıtır sanki yeni yapılmış lezzetinde bir kurabiye............

Malzemeler...
Yarım paket erimiş margarin......
1 çay bardağı sıvı yağ..
1 kahve fincanı sirke..
1 yumurta..
1 tatlı kaşığı tuz..
3 tatlı kaşığı şeker..
1 kabartma tozu..
1 paket vanilya.
2 yemek kaşığı keten tohumu..
Aldığı kadar un...

Bütün malzemeyi karıştırıp yoğurun.......

Sonra unladığınız tezgahın üzerinde merdaneyla hamuru yarım cm kalınlığında açın.........

Mutfak ruletiyle ya da bıçakla dikdörtgen şeklinde kesin..........

Daha sonra hamuru bozmadan üzerine yumurta sarısı sürün ve keten tohumu ekin.........

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 180 derecede ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin......

Soğuduktan sonra kavanoza yada kurabiye kutusuna yerleştirin.......
Afiyet olsun..

3 yorum:

Özgen dedi ki...

Einize sağlık tam pastane kurabiyesi gibi olmuşlar srvgiler...

MAZES dedi ki...

yaz tam gaz geldi,ellerine sağılık bu sıcakta fırını açabilmişsin.

Sinem Kocabaş dedi ki...

Çok beğendim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...