10 Mart 2012 Cumartesi

TAVA'da PASTIRMALI KADAYIF BÖREĞİ.....

Dün evden sabah çıkıp akşam üzeri eve geldiğim için yemek yapmaya zamanım olmadı ve imdadıma bu börek yetişti:)

Hem kolay hem lezzetli, ister yemek'te ister çayın yanında her türlü afiyetle yiyebileceğiniz bir börek...

Pastırmlı ve kaşarlı, aslında pek pastırmalı börek yapmam ama evde kardeşimin kayseriden getirdiği pastırmada varken değişiklik olsun istedim.........

Siz isterseniz sadece kaşarlı yada sucuklu da yapabilirsiniz..........

Malzemeler..
300 gr taze kadayıf..
2 yumurta..
1 su bardağı süt.
3 yemek kaşığı erimiş tereyağı.
Pastırma.
Kaşar.

Yağı yumurtayı ve sütü çırpın..

Kadayıfı bu karışımla iyice karıştırın..

Kadayıfın yarısını teflon tavaya yayın arasına kaşar ve pastırma koyun kalan kadayıfı üzerine yerleştirin ve tavaya bir kapak kapatıp büyük ocağa alın..

İlk olarak 1-2 dakika açık ateşte daha sonra kısık ateşte güzelce pişene kadar ters yüz çevirerek pişirin...
Pişen böreği biraz soluklandıktan sonra dilimleyin ve Afiyetle yiyin....

2 yorum:

öznur dedi ki...

Ahh çok nefis görünüyor tamda öğlen saati acıkmışken ellerine sağlık....
http://znurundunyasi.blogspot.com/

disal dedi ki...

canımm nefis bişey olmuş bu...daha önce ne yaptım nede yedim....kadayıftan börek ilk kez duyyorum.ellerine sağlık ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...