18 Ocak 2012 Çarşamba

VİTAMİN ÇORBASI..

Hava soğuk çok soğuk:( kar yağarken daha iyiyidi en azından bukadar soğuk değildi.. Akşam olunca daha bir soğuk ayaz olur bizim Denizli, sabah her yer donmuş bir haldeydi öyle ki bahçedeki çeşmeler bile buz tutmuş öğleden sonra bile buzlar çözülmemişti..

Böyle havalarda en güzeli sıcacık bir çorba, ben vitamini bol bir çorba pişirdim lezzeti harikaydı denemenizi tavsiye ederim..

Malzemeler:
Küçük bir karnıbaha 1 tane havuç, 1 tane patates, 1 soğan, küçük bir parça taze zencefil, zeytinyağı, tuz karabiber yarım paket krema, 1 yemek kaşığı un.
Soğanları zeytinyağında biraz kavurup üzerine küçük doğranmış havuçları karnıbaharı ve patatesleri ekleyip biraz daha kavurun.
Üzrine bir kaşık unu ekleyip iki üç karıştırıp doranmış zencegilide ekleyip üzerine 3 su bardağı su tuz ilave edin ve pişmeye bırakın.
Sebzeler iyice yumuşayınca bilendırdan geçirip üzerine yarı paket kremayı da ekleyin bir taşım daha kaynatıp bir tutam karabiber ekleyin ve afiyetle yiyin...

3 yorum:

u.aydin dedi ki...

mmm bu kadar malzemeyle bomba gibi corba olmustur o.ellerine saglik.sevgilerle.

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık canım..sevgiler:)))

yadigar olam dedi ki...

Merhaba,
Bende Denizli'de yaşıyorum.Birkaç gündür o kadar soğuk ki, Denizli hiç bu kadar soğuk olmamıştı hatırladığım kadarıyla.Umarım biraz ısınır artık havalar.Banada beklerim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...