9 Aralık 2011 Cuma

2. ÇİKOLATALI SUFLEM...

Geçtiğimiz günler de yapmıştım ilk suflemi. Nedense hep zor bişey gibi gelirdi bana sufle yapmak. Önceden hazırlayıp bekleyen birşey olmadığı için belki de...

Hemen yapıp fırından çıkar çıkmaz ikram etmek gerekiyor ki sönmeden bu güzel manzara bozulmadan yensin:))

İlk fotoğafı fırndan çıkarmadan çektim bu kabarık hallerini kaçırmamak için:))

Ne diyordum? ilk suflem bu kadar başarılı olmamıştı sebebini tam olarak anlayamadım ama onları pişirirken porselen kap değil şu hazır alüminyum kaplardan kullanmıştım belki ondan kaynaklanmış olabilir diye düşünüyorum..

Ama bu kez birkaç değişiklik yaptım belkide bu değişiklikler işe yaramıştır:))

Tarifine gelince..
2 yemek kaşığı tereyağı.
2 yemek kaşığı un(silme).
250 gr süt.
80. gr'lık 3 paket bitter çikolata.
3 tatlı kaşığı şeker.
4 yumurta.
1 tatlı kaşığı limon suyu.
İlk olarak 6-7 tane sufle kalıbını(ben 7 tane neskafe fincanı kullandım) erimiş tereyağını fırçayla kalıpları yağlayıp üzerine toz şeker serpin kalıplar hazır beklesinler..

yağı eritin üzerine unu ilave edin ve köpük köpük olana kadar kavurun ve üzerine sütü eklayip kaynayana kadar karıştırın..

Süt kaynamaya başlayınca ocağı kapatıp içine çikolataları ekleyin ve eriyene kadar karıştırın ılımaya bırakın..

Fırını 220 derecede ısıtın..

Diğer tarafta bir cam kasede yumurta sarılarını 2 yemekkaşığı şeker ile çırpın.

Başka cam kasede de 2 yumurta beyazını çırpın kar olunca içine limon suyunu ilave edip tekrar çırpın iyice kar olunca çırpmayı bırakın.

Yumurta sarılarını çikolatalı karışıma ilave edip iyice karışana kadar çırpın.

Daha sonra yumurta beyazlarını ekleyip spatula ile yavaş yavaş karıştırın ve hamuru kalıpların üzerinde bir parmak boşluk kalacak kadar doldurun ve fırın tapsisine dizin..

Fırının ısısını 180 dereceye düşürüp tepsiyi fırına verin...

Saatinizi 13 dakikaya ayarlayın ve 13 dakika sonra hemen fırından alın..

İsterseniz üzerine pudra şekeri serperek ister krema ister dondurma ile servis edin..
Afiyet şeker olsun...
Benden Not: Oğlumun isteği üzerine benim sufleler biraz daha pişmiş oluyor, sizler çikolatası akışkan olarak yemek isterseniz 8-10 dakika pişirmenizi tavsiye ederim...

7 yorum:

Unknown dedi ki...

çok beğendimkahve fincanı fikride şahaneymiş.ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

elinize sağlık ama bu sufle olmamış ki ,suflenin içinden akan çikolatası olmayınca o çikolatalı kek oluyor

Boncukçu dedi ki...

hii çok güzel görünüyor. Yıllar önce bir kere deneyip dibine yapışınca bir daha yapmamamıştım.Gaza geldim bak:))

Bir Dilim Düş dedi ki...

Melekciğim vallahi ne yaptın bilemiyorum ama müthiş görünüyorlar.

Sevgiler,
Evren

eslemin annesi dedi ki...

ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELİNE SAĞLIK...

MAZES dedi ki...

ayyy,ne güzel kabarmış,ellerine sağılık canım.

eslem dedi ki...

ellerinize sağlık sizi tebrik ediyorum tariflerinize güveniyorum çünkü denediklerimden hep başarılı sonuç aldım..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...