1 Aralık 2011 Perşembe

KOLAY ÜÇGEN TATLI...

Sizlerle tarif paylaşmaya uzun bir ara verdim, yaptığım pastaları yayınlamak benim için en kolayı oluyor:( Nedendir bilmem çoktan beri oturup yazı yamak pek zor geliyor, sadece yazamak değil hiç bir şey içimden gelmiyor aslında.. Keyfsizlik mutsuzluk evde oturup(aslında hiç uyanmadan uyusam, uyusam) hiç kimseyi görmeden konuşmadan geçirilen günler benim için en güzel günler sanki.

Bu yazıyı yazmak için oturdum bilgisayarım bile yazmamı istemedi bir türlü resimleri yükleyemedim durmadan bağlantı iptal oldu, var bişeyler ya hayırlısı:)

Tatlım uzun zamandan beri yayınlanmayı bekleyen bir tarif, resimler aceleyle çekilip bir kenarada beklemeye alınıyor ve benim keyfim olsun diye bekliyorlar..
Malzemeler..
2 yumurta.
1,5 çay bardağı süt.
2 çay bardağı sıvı yağ.
1 fiske tuz.
Aldığı kadar un.

Üzeri için 150 gr tereyağı.

İçi için: Yeteri kadar dövülmüş ceviz 1 yumurta beyazı ile karıştırılır..

Şurubu için
4 su bardağı şeker.
3,5 su bardağı su.
Çeyrek limon suyu.
Hepsini birlikte kaynatın yanamaya başladıktan sonra kısık ateşte en az 5 dk. daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın..

Bütün malzemeyi karıştırıp poğaça hamuru kıvamında bir hamur yoğurulur. Hamur yarım saat kadar dinlenmeye bırakılır..

Daha sonra 40 bezeye ayrılan hamur pasta tabağı büyüklüğünde nişasta yardımıyl açılır ve 20'şer 20'şer ayrılır..

Daha sonra bezeler açabildiğiniz kadar açılır fırın tepsisi büyüklüğünde olması yeterli..

Büyütülen hamur 4 cm büyüklüğünde karelere kesilir, ortalarına ceviz içi koyuup üçgenler şeklinde kapatılır..(kenarlardan kalan hamur parçalarını atmayıp her karenin içine birer parça koyarak onları erite bilirsiniz ziyan olmasın)

Tepsiye dizerken üçgenlerin uçlarının üzerine diğer üçgen gelecek şikilde aralıksız dizilir.

Önceden tereyağını eritip peçeteyle süzün ki tortusu tatlının üzerinde yanık oluşmasın. Eriyen tereyağını kızgın bir şekilde tatlının üzerine dökün.

Önceden 180 derece de ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.

Fırından çıkan tatlının üzerine soğuğa yakın ılık şerbeti dökün soğumaya bırakın..
Soğuduktan sonra afiyetle yiyin:))

9 yorum:

NİRVANA dedi ki...

Canım sen hep yaz bizimle ol...keyfin yerine gelsin...ellerine saglık baklava gibi olmus...sevgiler...

Fatma dedi ki...

merhabalar canım )kendini bırakma inanın uyudukça uyuyası geliyor insanın yenilmeyin kendinizi ayakta tutmaya gayret edin eğer bir hastalık yoksa)
tatlın süper canım kıyır kıyır bir tatlıya benziyor ellerine sağlık sevgiler:)

Pastane'den dedi ki...

oy oy tatlı nefis görünüyor ellerine sağlık arkadaşım
bazen banada oluyor hiçbirşey yapmamak istiyorum geçici bir durum bir süre sonra kendiliğinden geçiyor

feray dedi ki...

Canım çok yorulmuşsun sen sana bir tatil lazım. Tatlı harika olmuş ellerine sağlık..

zeymuran dedi ki...

canım cok guzel gorunuyor ellerıne sağlık

Adsız dedi ki...

melek hanım uzun süredir sizi takip ediyorum ve çok pasta tarifleri aldım yaptım ve harika oluyor...SİZDEN RİCAM POĞAÇALAR KISMINDA ESKİDEN Bİ TARİF VARDI ONU BULAMIYORUM.(SOLDAKİ POĞAÇALAR RESMİNDE GÖRÜNEN TARİF)YAZMAMIŞTIM NASIL OLSA SİTENİZDEN ALIYORUM DİYE ONU TEKRAR YAYINLARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM TŞK EDERİM BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM

birdilimdus dedi ki...

Havalardan herhalde Melekciğim ben de saatlerce uyumak istiyorum vallahi :)) Tatlı nefis ellerine sağlık.

Sevgiler,
Evren

Adsız dedi ki...

WAWWWWW SÜPERSİNİZ MELEK HANIM.İSTEDİĞİM TARİFİ YAYINLAMIŞSINIZ ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM AMA İSTEĞİM YİNE VAR!!!ESKİDEN YAYINLADIĞINIZ MİDYE ÇÖREK VE PAMUK POĞAÇA TARİFİNİDE BULAMIYORUM.TARİF ARALARINDA RESİMLERİ VAR FAKAT TIKLAYINCA SAYFA HATA VERİYOR.ONLARIDA YAYINLARSANIZ SEVİNİRİM...ALLAH'A EMANET OLUN.ŞİMDİDEN TŞK EDERİM.

birincisin dedi ki...

baklava gibi lezzetli olmuştur..ellerinize sağlık..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...