13 Kasım 2011 Pazar

CİĞER SARMASI..

Bugün ciğer sarması tarifimle geldim, bayram sonrası et tüketimi arttımı ne? Ben bayram boyunca et yiyemeyen birisi olarak bu tür yemekleri bayramdan sonraya bırakıyorum. Aslında etle aram hiç iyi değildir şöyle böyle yerim.........:) Ama evdekiler için etli yemek pişirmek zorundayım tabiiki........... Ciğeri pişirirken benim kızlar hemen hazır ola geçtiler miyav da miyav:) ciğerin bir bölümü onlara ziyafeti oldu, ayıkladığım diğer yerleri bahçedeki kızımız bıdığa gitti eh işte kalanları da bize yetti de arttı bile:))

İşte ciğerle ve kızlarla böyle cebelleştikten sonra ortaya bu ciğer sarmasını çıkartabildim...

Malzemeler..
1 tane kara ciğer. (Haşlayıp tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayın)
1,5 su bardağı pirinç.
1 adet soğan.
3 yemek kaşığı fıstık.
3 yemek kaşığı kuş üzümü.
Tuz, şeker,karabiber, yenibahar, kuru nane
Sıvı yağ.
1 tane iç yağı (Kuzu gömleği yada gömlek yağı da derler)

Kuş üzümlerini ılık suyla yıkayıp ıslatın, Fıstıkları yağ koymadan teflon tavada pembeleşene kadar kavurun.........

Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda pebleşene kadar kavurun, içine ciğeri ilave edip biraz daha kavurun............ Yıkamış olduğunuz pirinci de ilave edip güzelce karıştırın, içine fıstıkları ve üzümleri ilave edip 2 su bardağı suyuda koyup baharatları tuzu ve şekeri ekleyip kapağını kapatın kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin...........
Diğer tarafta içyığının üzerine sıcak su döküp biraz açılması için bekleyin.
Açılan yağı 20 cm kadar büyüklükte karelere kesip ortasına hazırladığınız ciğerli pilavdan koyup bohça şeklinde kapatın.Bütün yağları bu şekilde paketleyin.
Paketlenmiş olan ciğerleri yağlı kağıt serediğiniz fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün.
200 derecede ısınmış fırında pişmeye bırakın..
Pişerken yağlar eriyip sarmalarınız yağın içinde kalacaklar, eğer bu şekilde yağın içinde yüzmelerini istemiyorsanız sarmaları tepsiden alıp tepsinin üzerine koyduğunuz ızgaraya dizin........
Tamamen kızardığından emin olduktan sonra sarmaları fırından alıp sıcak sıcak servis edin..
Afiyet olsun...

2 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ellerine sağlık canımmmmmmm!!!

Sevgiler,
Evren

Ferkay dedi ki...

Bende et sevmeyenlerdenim canım ama görünüş muhteşem.
Ellerine sağlık..
Sevgiler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...