16 Haziran 2011 Perşembe

MUZLU KEKLİ FRAMBUZALI PASTA....


Önceki gün evde kalan yumuşamış muzlardan muzlu kek yapıp değerlendireyim diyerekten bir adet muzlu kek yaptım:) Ama tabiikide tüketemedik, yarısı hala duruyordu. Dün bahçeden frambuaz topladım hazır toplanmışken oğluş yedi, yedi..
Bir kase kadar kaldımıştı onu ve kalan keki ne yaptım muzlu ve frambuazlı pasta şekline soktum, kek pasta olunca daha bir severek tükendi:))
KEK İÇİN MALZEME:
4 yumurta.
1,5 su bardağı şeker.
1 su bardağı süt.
1/2 su bardağı sıvı yağ.
3 su bardağı un.
1 paket muzlu puding.
1 paket kabartma tozu.
2 tane muz.
Yumurta ve şekeri çırpın üzerine süt yağ ve ezilmiş muzları ilave edip karıştırın.
Un pudin ve kabartma tuzunu ekleyip alttan üste doğru karıştırıp yağlanmış kek kalıbına dökün.
170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Yumurtalar tavuklarımdan Frambuazlar bahçeden derken pastayı tamamladık:)
Keki benim gibi pasta kılığına sokmak isterseniz:)
2 paket kremayı içine biraz pudra şekeri ilave edip çırpın (ben yarım pastaya 1 paket kullandım)
kekei ikiye ayırıp arasına kremadan sürüp frambuazları dizin diğer keki üzerine koymadan önce onada krema sürün ve üzerine kapatın.
Pastanın üzerine de krema sürüp frambuazlarla süsleyin..
İşte pastamız hazır bukadar kolay....

5 yorum:

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

ÇOK TA GÜZEL GÖRÜNÜYOR CANIM ELLERİNE SAĞLIK
SEVGİLER

Tijen dedi ki...

Ahududu en sevdiğim meyvelerdendir. Ben de bir sene bahçeye ektim ama yaşamadı. Sonra da bir daha denemedim. Çok isterdim koca bir ahududu çalısı olsa, her gün meyvesinden yesem. Ters dutla idare ediyorum artık...

ebru dedi ki...

Meleğim hepsi organik ürün desene:)). Pasta nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım.

Adsız dedi ki...

Pasta çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık.Ancak tavukda çoook güzel anaç anaç oturmuş öylece bekliyor.Kıyamam ben ona..)) ahududu deseniz gel beni topla diyor..))

Nilly

bir dilim bir tutam dedi ki...

Melekcim kandilin mübarek olsun sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...