9 Mart 2011 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ..

Herkese selamlaar:)
Bildiğiniz gibi Blogger Digitürk'ün dava açması sonucu mahkeme kararıyla kapatıldı. O günden beri başka bir adrese taşındım http://meleginmarifetleri.wordpress.com/ ama alışamadım, nedir nasıldır diye biraz kurcalamak yeniden sayfa düzenlemek gerekiyordu tabiiki, ama bana pek bir zor geldi.
Ben de herkesin yaptığı gibi DNS ayarı denilen ayarı değiştirerek bloguma kavuştum, ama inşallah hukuki işlemler bir son bulur da blogger açılır..
Bu arada Neler yaptım tam mevsimi olan kerevize alıştım:) alıştım diyorum çünkü hiç kereviz yemeği yemezdim, annem pişirirdi evde yemeyen bir bendim sevmediğim için evlendikten sonra da hiç pişirmedim; zaten bizim burada öyle fazla bilinen bir sebze değildir kereviz. Denizli halkı enginar ve ereviz sebzelerine yabancıdır, yeni yeni bu sebzeler pazarlarda çok boy göstermeye başladığı için merak edip alanlar yada eşden dosttan öğrenip pişirenler oluyor..
İşte ben de artık kereviz yer oldum:)
Kerevizin o keskin kokusunun piştikten sonra daha çok olduğu düşüncesindeyim ve bu yüzden sevmezdim. Portakal suyuyla pişen kereviz de o kuku daha az hissediliyor, ben portakal suyu kullanıyorum.
2 tane kereviz soyup göbeğinde süngerimsi dokuyu oyacakla oyup limonlu suya koyun.
2 tane iri havucu soyup kerevizn oyduğunuz yerine bu havucu yerleştirin. (sıkı sıkı geçirin ki piştiğinde kereviz biraz küçülüyor havuçlar çıkıp gitmesin.)
Artık kerevizi 1-1,5 cm kalınlığında halka şeklinde doğrayın.
1 tane kuru soğanı zeytin yağında kavurup 8-10 tane arpacık soğan ilave edin bir kere çevirip kerevizleri ilave edin ve üzerine 4 tane portakalı sıkıp suyunu ekleyin.
Son olarak tuz 2-3 kesme şeker ve 1 çay kaşığı nişastayı bir fincan kadar suda eritip kerevizlerin üzerinden dökün ve kısık ateşte pişmeye bırakın.

Yemeği ertesi gün yerseniz daha lezzetli olacaktır.
Afiyet olsun...

5 yorum:

esila dedi ki...

melek abla bende seni merak etmistim coktandir yazmiyordun hatta aramayi bile düsünmüstüm neyse iyisin.görümcemde kerevizi salata olarak yapiyor aslinda bende yemem ama salatasi cok güzel oluyor bi ara konustugumuzda tarifini veririm kendine iyi bak yeni tariflerini bekliyorum almanyadan sevgiler.hemserin elvan

Unknown dedi ki...

umarım blogla ilgili sorunlar biran önce hallolur ve bizde bütün arkadaşlarımıza kavuşuruz.ellerine saglık.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Melekciğim ellerine sağlık ben de kerevizi mutlaka portakal suyu ile pişiririm hem güzel bir aroma oluşuyor hem de kokusunu alıyor.

Sevgiler,
Evren

bir dilim bir tutam dedi ki...

Melekcim nerelerdesin...Bloglar acildi hadi gelllll......

TATESAL dedi ki...

Ellerine sağlık Melekcim,kereviz bizim buralarda da pek bilinmez aslında ama benim kızlarım bayılırlar her zaman yaparım...blogların kapatılması çok üzdü hepimizi gerçekten bende wordpresse taşındım ama çok garip geldi,biraz biraz alıştım ama çok ıssız oralarda yorum falan yok...bloger gibisi yok yani...umarım en kısa zamanda tamamen yasak kalkar,sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...