28 Şubat 2011 Pazartesi

Marshmallow 'lu çikolata kaplı muffin kekler...

Çocukların bayıla bayıla yiyecekleri bu kekleri mutlaka denemelisiniz derim baka da bişeycik demem......... Artık yapmak ya da yapmamak sizin paşa gönlünüze kalmış:)

Kek olarak ben her zaman yaptığım çok yumuşak ıslak muffin keklerden hazırladım.

Malzemeler..

2 yumurta 2 çay bardağı şeker beraber çırpılır.

2 çay bardağı süt 1'5 çay bardağı sıvı yağ ilave edilir.

3 yemek kaşığı kakao 7 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu hepsi beraber elenerek diğer karışıma aklenir ve hazırlanan kağıtlar muffin kalıplarına yerleştirilir, kağıtların yarısını geçecek şekilde doldurulur.

18 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirilip fırından çıkartılıp soğumaya bırakılır.

Kekler hazırlandıktan sonra üzerinin mashmallov'u hazırlanır.

Malzemeler.

1 su bardağı süt 1 paket kremşanti beraber çırpılır.

1 çorba kaşığı toz Jelatin yada 3-4 yaprak jelatin yarım su bardağı sıcak suda eritilir soğumaya bıraklır.

Jelatin soğuduktan sonra kremşanti ile beraber çırpılır, çırpılan krema hemen sıkma torbasına doldurulupmuffinlerin üzerine sıklır.

25-30 dakika kadar donması için dolapta bekletilir.

(kaşıktaki toz jelatin)

Artık muffinlerimizi çikolatayla kaplayabiliriz.

1paket damla çikolatayı benmari usulü eritip içine 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edip karıştıralım.

Mashmallowu donmuş olan muffinleri erimiş çikolataya batırıp kerlaı bölümün tamamının çikolatayla kaplanmasını sağlayıp 20-25 dakika kadar donmasını bekleyip daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz:)


Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...