Tembelliğe bir dur demek için günüm olması gerekiyormuş;) herzamanki gibi yumurta kapıya dayanana kadar hiç birşey yapmayan ben son gün hem temizlik hem pazar hem market ve pasta börek hepsini aynı güne sıkıştırdım, bukadar olurmuş uyuşukluk.
Savsaklanarak günleri geçirdim sonrada sıkıştım ne yoruldum ne yoruldum yattığımda ayaklarımı hisstmiyordum, hepsini aynı güne bırakınca da böyle olur dediğinizi duyar gibiyim..
Neyse oldu bitti gitti:)
Pasta ne yapsam diye düşünürken la cucıana ıtalıana diye bir dergi buldum kitapların dergilerin arasından. öyle bir kitap yığmışım ki misafir gelmeden bir hafta önceden araştırma içine girmem gerek hepsini karıştırmam için:) çikolatalı pasta diye bir pasta tarifi buldum. Huyum kurusun her tarifde bir değişiklik yapmak zorundaymışım gibi bu tarifede bir el attım onu koy bunu koy derken pastanın bence sadece görüntüsü benzedi:)
Şimdi karar veremiyorum kitaptaki tarifimi yazsam yoksa kendi icadım olan tarifimi, şöyle bir kolaj yapayım en güzeli.
Malzemeler (parantez içindekiler kitap ölçüleri)
6 yumurta (4 yumurta)
5 fincan şeker(150 gr şker)
5 fincan un(150 gr un)
3 yemek kaşığı kakao(20 gr Kakao)
1 paket kabartma tozu.
yarım fincan ılık su.
Yumurta ve şeker 10-15 dakika kadar çırpılır üzerine elenmiş un kakao kabartma tozu ve su ilave edilip karıştırılır.
Yağlı kağıt serdiğiniz 26 cm çapındaki kalıba hamuru döküp 190 derecede ısıtılmış fırında pişirilir..
Kreması için:(parantez içindekiler kitaptan)
2 poşet kremşanti 2 bardak süt ile çırpılır.(500 gr çırpılmış kremşanti)
1 paket labne peynir(tarifte yok)
250 gr vaniyalalı dondurma(tarifte yok)
300 gr vişne(300 gr çilek)
4 yemek kaşığı toz jelatin(8 gram yaprak jelatin)
vişnelerin üzerine dökmek için 3 yemek kaşığı şeker.
Vişnelerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra üzerine toz şeker döküp bir kenarda bekletelim.
Pişen kekimizi düz olarak yani ekmek dilimler gibi 1 cm kalınlığında dilimleyelim.
Her dilimi çapraz olarak yani her dilimden 2 tane üçgen çıkacak şekilde keselim ve birçok üçgen elde edelim.
Hazır olan üçgenleri istediğiniz bir çukur kaseyi(ben pasta fanusu kullandum çok güzel oldu tavsiye ederim) streçfilmle kapladıktan sonra resimdeki gibi tam göbeği boş kalacak şekilde yan yana hiç boşluk kalmamak şartıyla dizelim.
Kremşantiyi çırpıp içne labne peyniri ekleyelim yine çırpalım.
Jelatinleri yarım fincan ılık suda eritip kremşantiye ilave edelim.
Son olarak dondurmayıda ekleyeip çırpalım ve biraz donması için bir saat kadar dolapta beklemeye alalım.Keklerimizi vişne suyu ile ıslatalım üzerine kremanın yarısını döküp vişnelerin de yarısını elimizle serpiştirelim.
Arasına kalan ince kek parçalarından bir kat olarak dizdim isterseniz arası keksiz de yapabilirsiniz.
Kalan kremayı ve vişneleri de aynı şekilde hazırladıktan sonra son olarak kalan büyük kek parçalarınından üztüne kapak olacak şekilde dizelim. Üzerinide streçle kapladıktan sonra bir gece dolapta dinlendirelim ve misafirler gelince ters çevirip ister soslu ister sade olarak sevise sunalım.
Melek nasıl ikram etti: ben üzerine çikolata sos döktükten sonra servis ettim sizler isterseniz vişne suyu ile sos hazırlayabilirsiz çok lezzetli olur...
28 yorum:
hıımm yapımı meşakkatli bir pastaymış bu..bu sıcaklarda ben cesaret edemezdim..elinize sağlık..çok güzel gözüküyor..
iyi haftasonları.
MUHTEŞEM GÖRÜNÜYOR....MUTLAKA DENENİCEK.. ELLERİNE SAĞLIK.. EMEĞİNE SAĞLIK...
SEVGİLER...
şahane görünüyor Melekciğim.ellerine sağlık.sevgilerimle...
yapılış şekli ve sunumu çok hoş emegine salık melekcim.denmeye deger dogrusu
tarifi iyice zorlaştırmışsın. herkes kolaya kaçmak ister :) ellerine sağlık eminim çok lezzetli olmuştur.
ellerine sağlık,çok güzel görünüyor,tam yaz pastası:) selamlar........
HARİKA GÖZÜKÜYOR CANIM ELLERİNE SAĞLIK...
Çok beğendim. Kesinlikle sunum olarakta çok şık olmuş.Bu tarifini izninle denemek isterim.
ellerine sağlık
Harika bir pasta.
Ne güzel görünüyor böyle.
Sevgiler canım....
ister kitap ölçüleri olsun ister senin ölçüler farketmez görüntü muhteşem çünkü ellerine saglık.
Ellerıne saglık canım cok ugraşmalı bır yapımmış ama cok lezzetlıye benzıyor.Guzel bır hafta sonu dılıyorum.Sevgıler..
♥ Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller..
Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalplerimizi okşadığı,
bir anın bir asra bedel olduğu bu gecede dualarda birleşmek dileğiyle...
Merhabalar. Sitenizi ilk ziyaretim ve cok hosuma gitti. Bundan sonra daha sik ziyaretler yapmak isterim. Suslememlerinize bayildim. Kekinize bayildim. Insan boyle bir lezzet karsisinda nasil yemeden durabilir ki. Benimde koseminderi adli sitem var. Sizlerinde orda gormekten ve yorumlarinizi okumaktan mutlu olurum. Sevgiler.
Mübarek Miraç Kandiliniz kutlu olsun.
Hastalara şifa, borçlulara eda, kimsesizlere hami, muhtaca dost eli,
küslere barış, işsize iş, mekanı olmayana hayırlı mekan, evladı olmayana hayırlı evlad,
rızgı dar olanlara bolluk, sıkıntısı olanlarada hayırlı kolaylık nasib eyle YA RABBİ..!
Dualarınız kabul, kandiliniz mübarek olsun.
cok degisik cok guzel bir sunum olmus ellerine saglik. kandilin mubarek olsun.selamlar
Talihiniz gözleriniz kadar berrak, kaderiniz bakışınız kadar güzel, umudunuz yarın kadar yakın, yarınınız aşkınız kadar mutlu, aşkınız Miraç kadar mukaddes, dualarınız istediğiniz gibi makbul olsun.
sevgilerimle sevim
Pastanin goruntusu cok guzel tadi da guzeldir eminim ki.Ellerinize saglik.
Bu gece "Mirac Kandili" kandiliniz Mubarek olsun.Arada mesafeler olsa da gonuller bir olsun, dua ve dilekleriniz kabul olsun. Sevgiler...
Of of, süper Melek'ciğim, ellerine sağlık. İlavelerinle daha lezzetli olmuştur eminim.
Sevgilerimle.
Harika, vişneli sosla denemeli arasına böğürtlen, frambuaz hımmmm, uygun bir vakitde yapılmalı kesinlikle... Ellerine sağlık sevgiler...
Her zamanki gibi zoru başarmışsın arkadaşım....Harika görünüyor,ellerine sağlık,hımmmmmm...
Bende aynen senin gibiyim,her işimi son dakika hallederim:))Nefis olmuş pasta ,Yaparken insan evin damak tadını da düşünüyor nede olsa...
Ellerine sağlık..
Güzel bir hafta diliyorum..
Sevgiler...
Melek Hanım bravo valla:)Çok uğraşmışsınız ama ortaya harika bir pasta çıkmış...
bayılırım şarlot pastaya ellerine sağlık cnm
mutlu haftalar
CAnim ellerine saglik, cok güzel olmus pastan, eminim tadida öyledir. Bende son güne koyarim her isi ama bu gün misafirim var dünden temizligi yaptim, pasta avciligina ciktim, sevgiler....
MELEKCİM BENCE SAHANE OLMUŞ ACABA BUNU JELATİN KOYMADAN YAPSAK OLUR MU ??
Sevilcim.
jelatin koymazsak kalıptan çıkardığımızda dağılır bence hiç hoş olmaz ama belki meyveli jöle hazrılayıp soğuduktan sonra karemasıyla karıştırıp dökersen belki olur dene istersen.
Sevgiler..
Muhteşem görünüyor.
Yorum Gönder