4 Ocak 2009 Pazar

KABURGA DOLMASI..

Hepinize selamlar..

Bugünlerde üzerimde bir tembellik var ki içimden hiç yazmak gelmiyor, ama bu geçen hafta yapmış olduğum kaburga dolmasını bloga koymam gerek dedim ve oturdum pc başına:)

Dediğim gibi kaburga dolmasını geçen pazar kayınvalidemlerde yapmıştım, çok harika bir yemek ama elle yenmesi on parmağında yemeğe batması gerek.

Kaburgayı dolmalık ayırmak için ön koldan sonra 2-3 kaburgayı hiza alarak parçalanır.
Sonra kürek kemiğinin üzerinden etli bölümden bir cep açılır. Açılan o cebin içerisi hazırlanan iç pilavla doldurulur.
Doldurma işlemi bittikten sonra o bölüm iğne ve iplikle dikilir ve kapatılır.
Etimizin sığacağı büyüklükte bir tencereye et yerleştirilir ve üzerinden su ilave edilir ama çok fazla değil 3 parmak kadar.
Tencerenin kapağı kapatılır un ve su ile bir hamur yapılır tencerenin kapağına bu hamur sıvanır.
Önce harlı sonra kaynadıktan sonra kısık ateşte olmak üzere 3-4 saat kadar pişirilir.
Et ocaktan alındıktan sonra üzeri kızarana kadar fırına verilir.
Ben 3 saat pişirmiştim fırına'da sığmayınca fırınlayamadık:( ve aslında bi yarım saat daha pişse iyi olacakmış.

İşte piştikten sonra parçalamasıda biraz sorun oluyor ama artık bir bilen çıkar sanırım:)
Afiyet olsun..
Hoşçakalın...
Şimdilik benden bu kadar, bu hafta da yoğunum misafirlerim gelecek sizden müsade isteyerek kaçıyorum byyy....

33 yorum:

Esin... dedi ki...

İnanmıyorum sana ya ne mükemmel bir görüntü bu. Annem de çok güzel yapar ama ben cesaret edip de deneyemedim yapması çok zor diye. ellerine sağlık. Sevgiler...

neseersoy dedi ki...

Ellerine sağlık , epey zor ama bir o kadar da lezzetli bir yemek. Çok güzel görünüyor.
Güzel bir hafta dilerim.
Sevgilerimle

Aymen dedi ki...

:)) maharetli melaike neler yapmışsın yine. ellerine sağlık. Ben Diyarbakır da yemiştim Gazi köşkünde ki restoranda. Valla çok ağırdı. içine kıyma konmasa daha iyi olmazmı diye düşündüm yani pilavın içine.

Sevil Altunel dedi ki...

sevgili melekcim
buraya geldiğinde görüşemedik çok üzgünüm..
2009 yılı sana mutluluk, sağlık,bereket gtirmesi dileğimle..
ayrıca bu dolma ve helva benim başımı döndürdü:))harikasın ellerine sağlık..sevgiler..

defneylebirlikte dedi ki...

nefis bir yemek olmuş.ellerine sağlık canım...

disal dedi ki...

melekcim yine zor ve harika bir tarif eklemişsin...

daha hiç yemedim ...ağzım sulandı resmen...harika görünüyor...

ellerine sağlık...

melisa dedi ki...

33. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;

http://porselendemlik.com/

http://birdemliksohbet.blogspot.com/

http://selmahlc.blogcu.com/

tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için05 ocak 2009 (PAZARTESİ)- 18 OCAK2009 TARİHLERİ ARASINDA “PORSELENDEMLİK ÇAY SAATİ ‘NİN 33” EV SAHİBESİ OLARAK

http://mutfaknotlari.blogspot.com/

GÖREV YAPACAĞIM

YANİ BEN YAPACAĞIM…

SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!

HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 33.HAFTA " BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN EMİNİMBU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Selcen dedi ki...

Maşallah sana süper ellerine sağlık,
Sevgiler...

anneminkiziyim dedi ki...

Offff adresi ver geliyorum canim. Ellerinize saglik, benim en sevdigim et cinsidir. Hatta buna iplik et de derdim kücükken. Babam rahmetlik egei doldurmasini cok severim diye her izina TR ye gittiyimde bana muhakkak egegi alir annem, Allah saglik versin kendisine pisiri ve nar gibide kizartir firinda sofraya getirirdi.
Cook nefis oluyor dimi, ellerine saglik canim, on parmakla yenmeside ayri zevk tabiki, sevgiler....

OZAY dedi ki...

Canım ellerıne saglık.Kucak dolusu sevgiler..

feray dedi ki...

canım ya ne kadar güzel olmuş ellerine sağlık.
bravo vallahi harika.

PASTASEHRİ dedi ki...

Melekciğim sen cidden çok hamaratsın hayatta beceremem ben böyle bir şeyi. ellerine sağlık canımm

SİBEL'İN TARİF DEFTERİ dedi ki...

Eh be Meleğim, bi kere de kolay bi tarif ver, bak atlayıp gelicem oraya pişirticem hepsinden sana ona göre, burda kedinin ciğer baktığı gibi sulana sulana telef olduk yahu...
Öpüyorum seni, eline sağlık canım

meliha dedi ki...

Çok marifetlisin arkadaşım valla süper gözüküyor ellerine sağlık...

mutfaktahersey.blogcu.com

ayselce dedi ki...

selamlar canim

insaALLAH iyisindir,

ilk olarak yeni yilini kutlarim :))

hayat nasil gidiyor cnaim, havalar buz gibi ya disarida durulmuyor sabah baya zor oluyor ise gitmek :((

hayirli aksamlar öptümmm

mutfakveben dedi ki...

ellerine saglık canım benım..
afıyet olsun sıze..
opuyorum cok..

Tarif Bahçesi dedi ki...

Merhaba yeni yılın kutlu olsun canım....
Kaburga dolması hiç yemedim, tadına bakmak isterdim. Ellerine sağlık. Sevgiler Nesrin

Adsız dedi ki...

Merhaba yeni yılın kutlu olsun canım....
Kaburga dolması hiç yemedim, tadına bakmak isterdim. Ellerine sağlık. Sevgiler Nesrin

Tarif Bahçesi
http://tarifbahcesi.blogcu.com

one ben bir sey dedi ki...

Melekciğim,
Öncelikle yeni yılınızı kutlarım şahane bir yıl olmasını dilerim...
Dağ eriği turşusunu komşumda tattım ve çok değişik buldum tadı damağımda kaldı diyebilirim ve inanınki sizin kaburga dolmasınla gidebilecek yegane içecek olarak düşünüyorum...tadı sorarsnız hafif kekremsi sarmısak ve biber işin içine girince ise muhteşeme dönüşen fakat herkesinde damak tadına uyması zor -ilk tatma bakımından - bir içecek türü fakat söylenene göre her derde deva...
veeee nunuyada geçmiş olsun dileklerimle
sevgiler....

sukran dedi ki...

merhaba melek.bir süredir bloğunu takip ediyor ve çok beğeniyorum.tariflerinden beğenip denediklerim oldu,sonuç çok güzeldi,teşekkürler.hatta civcivlerini deneyip dün bloğuma da koydum.başarılarının devamını diliyorum..

serpil'in mutfağı dedi ki...

slm canım ellerine sağlık.hııımm bizdede çok sevilerek yapılan ve yenilen bir yemek.senden biraz daha şanslıyız galiba.biz ekmek fırınında yapıyoruz.bizdeki adıda sura...dır.

Eda dedi ki...

Nefisss..yıllar önce diyarbakırda yemiştim..tadı damağımda kaldı, eline sağlık müthiş bir beceri.
Sevgiler

ufuk dedi ki...

harika görünüyor, ne kadar marifetlisiniz maşallah:))) ellerinize saglık

papatya prenses dedi ki...

ellerine sağlık canım,hayırlı akşamlar..

hdidem95 dedi ki...

öyle çekiniyorumki bunu yapmaya yapamazmışım gibi geliyor hilalle yapacaktık güya ama hiç fırsat olmadı ellerine sağlık canım sevgiler

hamdivehusnucan dedi ki...

canım merhaba yemek muhteşem görünüyor. eline saglık. biz gavurdagı salatasını yemekteyiz programından öncede yapıyorduk. şimdi adı ,güzel oluyor denemelisin.selamlar sevgiler

ARZUMCUM dedi ki...

çok zahmetli ve nefis bir yemek. Maşallah valla çok becerikli hatunsun.ellerine ve emeklerine sağlık canım. sevgiler.

elma şekeri dedi ki...

Ellerinize sağlık,nefis bir görüntü…

Feyza Fidan dedi ki...

Meleğim bu nasıl güzel bir yemek böyle, valla çok meşakkatli yapımı ama enfes bir tadı vardır eminim..Ellerine sağlık canımcım,
Öpüyorum çok...

Tijen dedi ki...

Yazmaya üşenir ama yapmaya üşenmez.
Bilin bakalım bu kimdir?

özgülün tarifleri dedi ki...

melek'cigim kaburga dolmasi nefis gorunuyor ellerine saglik
sevgiler

peynir hösmelimi dedi ki...

Ellerine saglik Melekcim.
Harika görünüyor.
Sevgiler.

feride dedi ki...

eline sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...