Cuma günü amcamın kızı Zuhal’de iftardaydık . Menümüzde domates çorba, ekşili patlıcan gömbesi, (Babadağ usulü) şehriyeli pilav,püreli köfte, salata, kırmızı biber turşusu,ve güllaç idi.
Bende köftesinin tarifini blogda vermek istedim. İşte malzemeler ve tarifi.
MALZEMELER:
1 kg kıyma
1 adet soğan
1 yumurta
4 dilim bayat ekmek içi
1 kaşık salça
Tuz, karabiber, kekik
Hepsi beraber iyice yoğurulur ve dikdörtgen bir borcama elimizle bastırarak yayılır. Isıtılmış 200 derece fırında yarı pişirilir.
PÜRESİ İÇİN.
4 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı süt
Patatesler haşlanır rendelenir tereyağı eritilir, püre ilave edilir. Karıştırılır üzerine süt ilave edilir ve biraz pişirilir.
Üzeri içinde kaşar peyniri rendesi.
Yarı pişen köftenin üzerine püre sürülür tekrar fırına verilir, biraz piştikten sonra üzerine kaşar rendesi dökülür fırına koyulur ve kızarmaya başlayınca fırından alınır. AFİYET LSUN….
İşte iftarı bekleyen bizim ahali
1 yorum:
patatesli ve kasarli yemekleri cok severim.bu tarif hosumu gitti en kisa zamanda ins denicem.
Yorum Gönder