3 Ekim 2007 Çarşamba

MOLLAVELİ TURŞUSU:))))

Şimdi sizlere vereceğim tarif aslında kebepçılarda ve lokantalarda soğuk mezelerin içinde olan, ama bizim babadağda yazın çok tüketilen ve sevilen turşu diye adlandırdıkları mollaveli turşusu. Yaz gelipde etli acı biberler ve bostan patlıcanları (babadağda topuz balcan derler) çıktımı sık sık yemeklerin yanında bu turşu çeşidi yapılır öyleki peynir ekmekle bile harika olur. Tabii içine ekşi olarak koruk ekşisi yada koruk suyu koyulur lezzeti bir kat daha artar. Yaylalarda odun ateşinin közünde patlıcanlar, biberler közlenir ve kıyılır. Sarımsaklar tuzla dövülür içine koruk suyu zeytinyağı ve ilave edilir. Karıştırılan biber ve patlıcanların üzerine bu sos dökülür ve karıştırılır işte size mollaveli turşumuz yemeye hazır.
Hazırlayıp yiyen herkese AFİYET OLSUN…

1 yorum:

TATESAL dedi ki...

Canım turşu harika görünüyor...gerçekten yaptığın herşey çok güzel oluyor...Ellerine sağlık...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...