Pizzalardan arta kalan mantarları geçen gün mantarlı pilav yaptım. Bu pilavı biz çok seviyoruz çok lezzetli oluyor. Çok basit bişey ama yinede bloga koymak istedim belki herkeste biliyordur. Neyse bir fikir olabilir diye düşündüm.
MALZEMELER..
250 gr kadar mantar
1-5 su bardağı pirinç
1 tane soğan
2 yemek kaşığı kuş üzümü
3 yemek kaşığı badem yada dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı şeker
Tuz
1 çay kaşığı dolma baharı
Zeytinyağı
Mantarlar yıkanır ve çok kalın olmamak şartı ile doğranır. Soğanlar ince ince kıyılır. Zeytinyağında kavrulan soğana mantarlar eklenir ve suyunu çekene kadar kavrulur. Önceden sıcak suda bekletilen pirinçler yıkanır süzülür ve mantarlara ilave edilir. Hepsi biraz kavrulur ve üzerine 2 su bardağı su ilave edilir, ve yıkanan üzümler, kavrulan badem yada fıstıklar, şeker, dolma baharı ve tuz ilave edilir. Harlı ateşte biraz ağzı açık olarak pişirilir suyunu çekmeye başlayınca altı kısılır ve tencerenin kapağıda kapatılır. Piştikten sonra tencerenin kapağının altına kağıt havlu koyarak kapak kapatılır ve demlenmeye bırakılır ılık yada soğuk olarak servis yapılır AFİYET OLSUN….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder