3 Ekim 2007 Çarşamba

MEYVELİ YAŞ PASTA...

Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum…
Mübarek ramazan ayına pasta tarifi vererek başlamak istedim. Bütün bir ay ağzımız inşallah hep tatlı olur…
Bu pastayı rulo pasta yapmayı düşünmüştüm ama daha çok kabarınca böyle batın pasta şeklinde yaptım rulo’dan daha güzel oldu..
MALZEMELER.
4 yumurta
4 fincan şeker
4 fincan un
Yarım fincan ılık su ve üzerine yarım limon suyu
Yarım paket kabartma tozu
KREMASI İÇİN
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
Beraber pişirilir içine bir paket labne peyniri ilave edilir. 3 yemek kaşığı toz jöle de ilave edilir (hangi meyve kullanılacaksa onun jölesi daha güzel oluyor) jöle eridikten sonra kremamızı soğutalım. Kremayı çırpalım, üzerine süreceğimiz kremşantiyi hazırladıktan sonra 3 kaşık alıp kremaya karıştıralım (daha lezzetli oluyor) artık kremayı kullana biliriz.

Yumurtaları şeker ile beraber iyice çırpalım, üzerine limonlu suyu koyalım çırpalım, elenmiş un ve kabartma tozunu da ilave ettikten sonra kaşıkla alttan üste doğru karıştıralım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökelim. 180 derecede ısıtılmış fırında çok fazla pembeleşmeden pişirelim. Fırından aldıktan sonra üzerini bezle örtelim soğuyan keki strece sarıp buzdolabında bir gece bekletirsek daha güzel oluyor tabiî ki zamanınız olursa…
Daha sonra keki üç eşit parçaya bölelim (ben santimledim üst üste koyunca eşit olması için) hazırladığımız kremanın içine istediğimiz meyveleri doğrayalım. Pandispanyayı şekerli sütle fırça ile ıslatalım, üzerine kremadan sürelim ve her katı bu şekilde hazırlayalım. Eğer kremadan kalırsa onuda yanlarına sıvayalım ki kremşanti sürerken daha kolay ve güzel olsun.
En üstü içinde kremşanti hazırlanır ve istediğiniz gibi süsleme yapabilirsiniz. Ben üzüm şeftali ve kavun ile süsledim üzerinede tart jölesi kullandım. Herkese Allah ağız tadı versin AFİYET BAL ŞEKER OLSUN….
Not: Anlatırken zor gibi algılansada aslında çok basit ve lezzetli bir pasta oluyor tavsiye ederim…

2 yorum:

Adsız dedi ki...

yaptim o pastayi cik guzel oldu tesekkurler

Adsız dedi ki...

yaptım çok güzel oldu herkes yapsın olurmu

serap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...