3 Ekim 2007 Çarşamba

POĞAÇA...

Size şimdi vereceğim bu poğaça tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Çünkü hemen bayatlamıyor, yumuşacık kalıyor. Malum mayalı poğaçaları hemen tüketmezsek ertesi gün bayatladığı için ilk günkü yumuşaklığını kaybediyor, evde bulunsun diye yapmak için birebir bir tarif…
MALZEMELER…
1 paket yumuşak margarin
1 su bardağı zeytinyağı (bende sızma vardı yarı yarıya çiçek yağı ile karıştırdım)kokmasın diye
2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 paket abartma tozu
1 çay kaşığı karbonat üzerine yarım limon suyu sıkılır
İÇİ İÇİN
250 gr peynir ben lor ile beyaz peyniri karıştırdım
2 yumurta beyazı ile karıştırılır isteğe göre maydanoz ilave edilir.

Alabildiği kadar un ile hamur yoğurulur, 1 saat dinlendirilir. İstediğiniz şekil verilerek 200 derecelik fırında pişirilir. İnşallah AFİYETLE yenilir…
Not: bu malzemelerden iki fırın tepsisi poğaça çıkıyor…

1 yorum:

Adsız dedi ki...

tarifleriniz cok guzel ve istah acici cok faydali ve samimi yazilariniz var blogunuz favorilerim arasinda hep takip edecegim basarilarinizin devamini dilerim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...