3 Ekim 2007 Çarşamba

ÇATAL KURABİYE...

Bazı yemekler, kokular, isimler insanı çok eskilere alır götürür. O kokuyu duyduğunuzda başka hiç bir şey aklımıza gelmez ve o bir an vardır hemen gözümüzün önüne gelen. İşte çatal kurabiyede benim için çağrışım yapan şeylerden birisidir.
Genç kızlık dönemlerim istanbul’da geçti. Annem hep bizi düşünür, işten geldiklerinde yiyecek bir şeyler olsun diye mutfak tezgahının üzerinini hiç boş bırakmazdı. Tezgahın üzerindeki o tencereleri her gelen teklifsiz açar ve kurabiyelerden yerdi. Genellikle tuzlu kurabiye olarak’da bu çatallardan olurdu o kadar lezzetli olurlardıki insan birtane yemeye görsün artık arkası kesilmezdi hani çekirdeğe başlamak istemez ya insan işte o hesap. Neyse ben çok konuştum galiba işte size çatalın tarifi Hanımlar Beyler hamur işini seven herkes bu tarifi mutlaka deneyin derim belki bilenlerde vardır ama onlarada hatırlatmış olayım..
MALZEMELER…
1 paket erimiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
3 çorba kaşığı şeker
Bütün malzemeler karıştırılır ve aldığı kadar un ile bir hamur yapılır. Hamurdan parçalar kopararak tezgahın üzerinde rulo yapılır ve şekil verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir. Ve AFİYETLE tüketilir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...