27 Eylül 2007 Perşembe

SARMA KADAYIF...




Kandil günü düşündüm de kadayıf yapayım dedim. çiğ kadayıf almıştım onu sardım pişirdim tarifinide sizlere veriyorum
MALZEMELER
1/2 kilo çiğ kadayıf
250 gr erimiş margarin
4/5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
2 su bardağı ezilmiş ceviz içi
yarım limon suyu

YAPILIŞI
Margarin ile kadayfı beraber karıştırın.. Kadayflardan biraz koparın içine ceviz koyun ve sarın bütün hepsini tamamladıktan sonra.200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin... Biraz soğuyunca ılık olan şerbeti üzerine dökün ve bir tepsi ile üzerini kapatın. Soğuduktan sonra ikram edin. AFİYET OLSUN.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

o kadar tarif veren siteye baktim, bir tane dogru durust Ekmek kadayfi ekmeginin (tatlisinin degil)yani hamurunun nasil yapilldigini dogru durust anlatabilen , yada bilen birisine rastlamadim.siz biliyormusunuz acaba.bir sitede tarif var ona gore yaptim . ayarli firinda ayarlarina gore hamurunu pisirdim ama , tatli sini dokup tepside isitmaya baslayinca dagiliyor.dilimleme imkani kalmiyor.mayasimi az oluyor yada cok oluyor yada nedir bu dagilmanin sebebi siz biliyormusunuz acaba.bana yazabilirmisiniz.
Burda hazir ekmek kadayfi (ekmegi) satilmiyor.bende hazir almak istemiyorum tatlisini 18 yildir kendim yaparim.ama hep hazir ekmek kadafi ekmegi alip yapardim ama burda yooook.
Ben New Jersey deyim .bir ay oldu geleli ve bir yil daha Turkiye ye donmeyecegim. Lutfen bir care ....!
Saygilarimla, Ummugulsum,
e mail im= ukkaradavut@mynet.com.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...