25 Eylül 2007 Salı

BOHÇA BÖREK...


MALZEMELER…
6 adet yufka
1 yumurta
250 gr margarin
1 su bardağı su
İç malzemesi
150 gr beyaz peynir
150 gr lor peyniri
Margarin eritilir içine 1 su bardağı su ve 1 yumurta ilave edilir çırpılır
Yufkanın biri tezgaha serilir üzerine yağlı sudan sürülür, yufkanın dört kenarı ortaya katlanır, ve kare şekli verilir. Bu şekilde ortadan artı şeklinde dörde bölünür. Dört kare parça oluşur içine malzemeler koyulur ve zarf gibi kapatılan börekler, kapanan yüzü alta gelecek şekilde, tepsiye dizilir üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 200 derecede ısıtılmış kızgın fırında kızarana kadar pişirilir. AFİYET OLSUN

1 yorum:

Adsız dedi ki...

harika gözüküyor resimli olması daha güzel olmuş ellerinize sağlık ağzım sulandı valla

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...