25 Eylül 2007 Salı

PATLICAN KEBABI


MALZEMELER..
4 adet patlıcan biraz şişmanlarından olursa daha güzel olur…
5 adet domates
1 adet soğan
400 gr kuşbaşı et
Sıvıyağ tuz karabiber
Patlıcanlar alacalı soyulur, iki parmak kalınlığında dilimlenir. Kızgın yağda kızartılır.etler kavrulur içine yemeklik doğranmış soğan ilave edilir kavrulmaya devam edilir. Domateslerin kabukları soyulur doğranır etlerle buluşturulur içine tuz, karabiber,1 su bardağı kadar su ilave edilir ve pişirilir(ben düdüklüde pişirdim çabuk piştiği için) Kızaran patlıcanlar borcama dizilir, üzerine pişen etler kevgirle yerleştirilir yeteri kadar da su ilave edildikten sonra kızgın fırında 20-25dk pişirilir. AFİYET OLSUN…

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...