![artan profiterol hamurundan tulumba tatlısı.. profiterol, tulumba tatlısı..](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgnV7_Et3D6LJgW1vRTBeIFp2LaWv4YyBibiPiOUFmk90FqQqI1IQLQnMO5p44Hh9xyI7C1_zAr9jY9_YPB2oPvweIAIJAZVV9NKBKVQ-OrZEFMN2YvFOOuNcviZ_sh81ZMCtOTIaKfvw4/s400/Resim+4109.jpg)
Ve bu akşam saat 22.00'den sonra aklıma geldi hoop başına geçtim... Acele bir şurup hazırlayıp hızlı hızlı soğuttum..:)
Yağı derin bir tavaya koydum ve haydi bismillah deyip işe giriştim..:)
Ama öncelikle size malzeme listesini vereyim di mi ama..:)
Şerbet için..
2 su bardağı su.
4 su bardağı şeker kaynatılıp içine yarım limon suyu ilave edilir 3-4 dakika kaynatılır ocaktan alınır ve soğutulur..
Hamur için...
1 su bardağı su ve 50 gr margarin beraber kaynatılır. İçine bir fiske tuz atılır..
Kaynayan su acaktan alınır ve üzerine 1 su bardağı elenmiş un (tepeleme) eklenir ve hızlı hızlı karıştırılır...
Sonra yine kısık ateşte ocağa alınıp karıştıra karıştıra 2-3 dakika pişirilir..
Pişen hamur soğumaya alınır..
Soğuyan hamura 4 tane yumurta teker teker kırılarak hamura yedirilir.. Benim yumutalar küçüktü büyük ise 3 yumurta yeter sanırım..
Artık hamurumuz hazır bu hamur sıkma torbasına doldurulup soğuk yağa sıkılır..
Yağın muhakkak soğuk olması gerekir sıcak yağa sıkarsanız hemen şişip şekil bozuklukları olacaktır..
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXE70FmrGKwONohQJCv28QhkkUI3vwpGZ7_ICgh_YMhw_9p2-RG6bg3_zPnb_djIBUucMLc7McZ3Uh6QWjNmxDkZlkzbIw_suPjP6r0z1v1SIKFJWTDWEXxoCmd1WgMsfS2K2W6NMM9hk/s400/Resim+4105.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgC70mcl7tIi6sDwyZvT2HjCUh9B5fBArTYJv4WWMIf44y2xh0yozAw2pb4CGZMSiFm2wiX9Sez6cz8GcclTVa3oL80XJgGb4ngE1Oes_ro6bUMMXBvf9yRu80zwKcLnAQ-y6I9QnY7shU/s400/Resim+4106.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4zwv7S5B-e7fiHKiV9nj5y6Dad10I3i0xGoklMsF6P1W5lbyI4cgcUwd-jvbMg3AdS5SB5JlQdK0dyC1XEmRvpPB_3kjuHTwwnFoI3iltmfV3U4dwmGdp8XPJ5N2nTyvxcCz80ObGkAY/s400/Resim+4102.jpg)
Ben şurubun içinde çok fazla tutmadım atıp bi çevirdim hemen aldım çok şerbet çeksin istemedim....
Siz ağız tadınıza göre tatlandırabilirsiniz...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0jLpCvG62YnTusrJCaE97u_s4THn33LxJEDwq1L8HrO7i6m1I-C7sxJt-MlmLbbOfax6eDFetSUXOBaQrIETkNaTGZuraZh-XboKIrbDgSUD1ewWBfIrjh_9jgUBc5DEEIdUZ2CsPb5k/s400/Resim+4103.jpg)
Veeee eğer facebook sayfamı hala beğenmediyseniz sayfamı beğenin paylaşımlarımdan hemen haberdar olun diyorum..:)
3 yorum:
bloğunun adının hakkını veriyorsun maşallah :)ne güzel düşünmüşsün ellerine sağlık nefis görünüyor :)
daha çiçek ekmeği deneyemedim melek hanımcımm şimdide tulumba tatlısı :) gelsünnn sıradaküüü :) ellerinize sağlık harbiden blogun adının hakkını veriyorsunuz
Harika bir fikir ve çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.
Yorum Gönder