
Ve bu akşam saat 22.00'den sonra aklıma geldi hoop başına geçtim... Acele bir şurup hazırlayıp hızlı hızlı soğuttum..:)
Yağı derin bir tavaya koydum ve haydi bismillah deyip işe giriştim..:)
Ama öncelikle size malzeme listesini vereyim di mi ama..:)
Şerbet için..
2 su bardağı su.
4 su bardağı şeker kaynatılıp içine yarım limon suyu ilave edilir 3-4 dakika kaynatılır ocaktan alınır ve soğutulur..
Hamur için...
1 su bardağı su ve 50 gr margarin beraber kaynatılır. İçine bir fiske tuz atılır..
Kaynayan su acaktan alınır ve üzerine 1 su bardağı elenmiş un (tepeleme) eklenir ve hızlı hızlı karıştırılır...
Sonra yine kısık ateşte ocağa alınıp karıştıra karıştıra 2-3 dakika pişirilir..
Pişen hamur soğumaya alınır..
Soğuyan hamura 4 tane yumurta teker teker kırılarak hamura yedirilir.. Benim yumutalar küçüktü büyük ise 3 yumurta yeter sanırım..
Artık hamurumuz hazır bu hamur sıkma torbasına doldurulup soğuk yağa sıkılır..
Yağın muhakkak soğuk olması gerekir sıcak yağa sıkarsanız hemen şişip şekil bozuklukları olacaktır..



Ben şurubun içinde çok fazla tutmadım atıp bi çevirdim hemen aldım çok şerbet çeksin istemedim....
Siz ağız tadınıza göre tatlandırabilirsiniz...

Veeee eğer facebook sayfamı hala beğenmediyseniz sayfamı beğenin paylaşımlarımdan hemen haberdar olun diyorum..:)
3 yorum:
bloğunun adının hakkını veriyorsun maşallah :)ne güzel düşünmüşsün ellerine sağlık nefis görünüyor :)
daha çiçek ekmeği deneyemedim melek hanımcımm şimdide tulumba tatlısı :) gelsünnn sıradaküüü :) ellerinize sağlık harbiden blogun adının hakkını veriyorsunuz
Harika bir fikir ve çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.
Yorum Gönder