İşte bu kurabiye öyle hem zengin icerikli hemde dayanıklı 😊
Malzemeler..
400 gr un..
200 gr tereyagı.
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 vanilya.
1-2 kaşık süt yada su..
İç malzemesi..
150 gr badem tozu..
100 gr hindistan cevizi
1-2 yumurta akı
2-3 yemek kaşığı şeker. .
İç harcı hazirlamak içinyumurta akı haric bütün malzemeyi karıştırın üzerine azar azar yumurta akını ekleyin karıştırın macun kivamına gelince elinize alın yuvarlayin kolayca top şeklini alıyorsa tsmamdır...
Bu harcı dolaba kaldîrın hamuru hazırlamaya baslayın...
Hamuru hazırlamak için tereyağını ve sekeri iyice çalıştirin ysni mikserle çırpın köpürtün.. uzerine un ve vanilya ilave edin yoğurun toparlanması icin 1 kaşık süt yada su ilave edin hamur kıvam alınca yarım saat kadar dinlendirin.
Dinlenen hamuru unladığıniz tezgaha alın ve yarım santimden daha ince olacak sekilde açın..
Açtıgınız hamuru 8x8 cmlik karelere kesin..
Her kareyi resimdeki gibi ortasina gelmeyecek sekilde 3 cm lik kesikler atın..
Her hamurun ortasına cevizden küçük toplar yaptığınız iç harctan koyun..
Köşelerine yumurta akı sürup resimdeki gibi şekil vererek hamurlarin kenarlarinı topların üstünde toplayın..
Diger bosta kalan köşeleride dısarıya doğru toplayıp ciçek şekli verin...
Bütun hamuru bu sekilde hazırlayip yaģlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ben son olarak hamurdan ciçekler keserek uzerlerine yerleştirdim
170 derece ısınmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. ...
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder