Şöyle hafif bir pasta istiyorsanız işte size pamuk kadar hafif pasta....
Malzemeler...
4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un..
1 paket kabartma tozu.
1 kahve fincanı su..
Kreması İçin..
1 su bardağı soğuk süt.
2 paket kremşanti
1 paket labne peynir.
yarım kg aynes süzme yoğurt.
1 çay bardağı toz şeker..
Üzeri İçin..
2 buçuk su bardağı vişne suyu..
1 paket vanilyalı puding..
Pandispanya için yumurta ve şekeri iyice çırpın..
Köpük köpük olunca içine suyu ilave edin biraz karıştırın sonra un ve kabartma tozunu ekleyin...
karıştırın yağlı kağıt serdiğniz 24 cm lik altı çıkan bir kalıba karışımı dökün..
180 derece ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirin..
Kremasını hazırlamak için
Süt ile kremşantiyi çırpın şeker ilave edin üzerine labne peyniri ve yoğurdu ekleyip güzelce çırpın..
Soğuyan pandispanyayı enine 3 parçaya ayırın..
pişirdiğiniz kalıbın içine pandispanyanın bir katını yerleştirin bol krema sürüp diğer patı yerleştirin krema sürün diğer katı yerleştirin son olarak üzerinide krema ilesıvayıp dolapta bekletin...
üzerinin sosu için vişne suyu ile pudingi pişirin soğuduktan sonra pastanın üzerine dökün ve donması için dolapta 4-5 saat dinlendirip kalıptan çıkartıp servis edin...
Afiyet olsun...
1 yorum:
Elinize sağlık.
Yorum Gönder