7 Kasım 2015 Cumartesi

TUZLU HALKALAR...

 Kurabiye kavanozu hep bayatlamayan kurabiyeyle dolu olsun diyorsanız işte bu tarif sizin için....
Bu kurabiyeyi uzuun yıllar önce gençliğimde pek çok yapardık...  çerez gibi yenilen hiç bayatlamayan lezzeti harika bir kurabiye...
Malzemeler. .
1 limon sıkılır su bardağına alınır üzeri su ile doldurulur bir bardak limonlu su elde edilir...
Yarım kahve  fincanı sirke.
1 su bardağı sıvı yağ.
1 su bardağı  erimiş margarin.
1 yumurta akı ( sarısı üzerine sürülecek )
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz.
1 kabartma tozu.
Aldığı kadar un. .
Beraber yogurun poğaça hamuru kıvamında bir hamur elde edilir..
Ben bu kurabiyenin bu şekilde olmasını seviyorum böyle burgulu halka yapınca tadı daha güzel oluuor düz halkada bu kadar lezzetli olmuyo.. çünkü bu hamuru elde ne kadar çok oynarsanız o kadar leziz kurabiyrleriniz olur...
Hamuru şekillendirip tepsiye dizin.. ayırdığınız yumurtanın sarısını 1 yemek kaşığı su ile karıştırıp kursbiyrlerin üzerine sürün... 180 derece ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirin
Fırından çıkan kurabiyeler soğuduktan sonra kavanoza doldurun artık hiç bayatlamaysn kurabiyeleriniz elinizin altında...
Afiyetolsun. ..

3 yorum:

mavii dedi ki...

sahane olmuslar once acma sandim denemek isterim mutlaka tarif icin tesekkurler canim

mavii dedi ki...

tarif icin cok tesekkuler ellerinize saglik denemek istiyorum yarim olcu uygun olur mu? sahane olmuslar

meleginmarifetleri dedi ki...

Tabii yarım ölçü de yapabilirdiniz..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...