21 Haziran 2015 Pazar

SARMA BAKLAVA...

sarma baklava
 Hayırlı Ramazanlar herkese....
Uzun ara sonrası şükür ki bi paylaşım yapabildim...
Tatlı sevenler için kolay ve lezzetli bir tatlı tarifim var...  Hazır baklava yufkasıyla yapılan sarma baklavayı sizde seveceksiniz...
Benim fırın tepsime  yarım paket yufka paket yetti...
yarım paket yufka.
125 gr tereyağı..
2 su bardağı ceviz.
Şerbeti için..
2'5 su bardağı şeker.
2 su bardağı su..
Birkaç damla limon suyu..
Bir yufkayı ikiye katlayıp cevizi koyup sıkı ca rulo yapın...
sarma baklava
 tepsiye dizdiğiniz sarmaların üzerinden erimiş ve köpüğü alınmış tereyağını dökün...
 180 derece ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirin..
Fırından çıkan sıcak  tatlının üzerine sıcak şerbeti dökün...
Tatlınızı soğumaya bırakın... Soğuduktan sonra afiyetle yiyin...
Sofranızdan bereket huzur ve ağız tadı hiç eksik olmasın..

3 yorum:

Bizim Mutfak-Aysel dedi ki...

Nefis görünüyor Melek'ciğim ellerine sağlık, hayırlı ramazanlar, sevgiler...
http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

Adsız dedi ki...

Elinize sağlık pratik bir tarif Melek hanım peki kalan yarım paket baklavalık yufkayı nasıl saklıyorsunuz? Hayırlı ramazanlar Şule

meleginmarifetleri dedi ki...

Şule hanım kalan yufkayı paketin ağzını hava almayacak şekilde sıkı sıkı koli bantıyla bantlayıp buzdolabında 2-3 hafta saklayabilirsiniz. .. hayırlı ramazanlar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...