Hayırlı Ramazanlar herkese....
Uzun ara sonrası şükür ki bi paylaşım yapabildim...
Tatlı sevenler için kolay ve lezzetli bir tatlı tarifim var... Hazır baklava yufkasıyla yapılan sarma baklavayı sizde seveceksiniz...
Benim fırın tepsime yarım paket yufka paket yetti...
yarım paket yufka.
125 gr tereyağı..
2 su bardağı ceviz.
Şerbeti için..
2'5 su bardağı şeker.
2 su bardağı su..
Birkaç damla limon suyu..
Bir yufkayı ikiye katlayıp cevizi koyup sıkı ca rulo yapın...
tepsiye dizdiğiniz sarmaların üzerinden erimiş ve köpüğü alınmış tereyağını dökün...
180 derece ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirin..
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti dökün...
Tatlınızı soğumaya bırakın... Soğuduktan sonra afiyetle yiyin...
Sofranızdan bereket huzur ve ağız tadı hiç eksik olmasın..
3 yorum:
Nefis görünüyor Melek'ciğim ellerine sağlık, hayırlı ramazanlar, sevgiler...
http://bizimmutfakdan.wordpress.com/
Elinize sağlık pratik bir tarif Melek hanım peki kalan yarım paket baklavalık yufkayı nasıl saklıyorsunuz? Hayırlı ramazanlar Şule
Şule hanım kalan yufkayı paketin ağzını hava almayacak şekilde sıkı sıkı koli bantıyla bantlayıp buzdolabında 2-3 hafta saklayabilirsiniz. .. hayırlı ramazanlar..
Yorum Gönder