18 Mart 2015 Çarşamba

HİNDİSTAN CEVİZLİ KOKO...

Mutfakta hamur işini biraz fazla kaçırınca yumurta beyazları birikir,  asla yumurta aklarını çöpe atmam....

 Bir iki kaç yumurta sarısı kullandıysam beyazını  bir kavanoza koyup kapağını kapatır dolaba kaldırırım.. bu şekilde en az 1 hafta dolapta bozulmadan durur yumurta  beyazları...

Bunları bir şekilde kullanırım poğaça  börek yapınca peynirinin içine eklerim... yada böyle beze koko vs yaparım..
Yapımı oldukça kolay olan kokodan hiç korkmayın...

malzemeler..
4 yumurta beyazı..
2 fiske tuz
3'5 kahve fincanı toz şeker(Türk  kahvesi )
150 gr hindistan cevizi. .
1 çay kaşığı limon suyu. .

Yumurta aklarını tuzu ve şekeri  şeker eriyene kadar çırpın..

iyice koyulaşan yumurta aklarının içine limonu ekleyin karıştırın...

son olarak hindistan cevizini ekleyin güzelce karıştırın..
Hamurumuz artık hazır bu hamuru en büyük tırtıklı duy taktığınız sıkma torbasının içine doldurun yaģlı kağıt serdiğiniz tepsiye  aralıklı sıkın...
160 derece ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirin...
Fırından aldığınız kokoları soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. ..
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...