20 Ekim 2014 Pazartesi

POFUDUK SARMA BÖREK...

 Geçtiğimiz hafta sonu kardeşimin parti evi açılışı için hazırladığım bu börekler çok beğenilmiş ve tarifini yazmam istenmişti... Anca fırsat bulup yazabiliyorum...
Bu börek her zaman elinizin altında olabilecek sarıp hazırladıktan sonra  buzlukta bekleyebilecek bir börek tarifi...

malzemeler..
1 kg yufka.
içi için..
200 gr lor peyniri  200 gr tulum peyniri hepsini karıştırın. .

Böreğin sosu için.
2 yumurta.
Yarım  su bardağı sıvı yağ.
3-4 yemek kaşığı erimiş tereyağı
Bir buçuk çay bardağı su.
 Bütün sıvıları iyice karıştırın....

Üzerine sürmek için.
1 yumurta..

1 yufkayı serin üzerine harçtan sürüp üzerine 2. yufkayı serin yine harçtan sürüp yufkayı 12 dilime bölüp sigara böreği  gibi sarın ama çok sıkı sarmayın..
Bütün yufkaları sardıktan sonra börekleri isterseniz pişirinceye kadar  dolapta bekletin isterseniz hemen pişirebilirsiniz..
Bir gece önceden  sarıp dolapta bekletirseniz daha güzel olur onuda söyleyeyim hem işiniz kolaylaşmış olur...
yaģlı kağıt serdiğiniz  tepsiye dizin 1 yumurtayı çırpıp üzerine sürün 200 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirin. .
Afiyet olsun...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

kalan 1 yumurtayı harcın içinemi koyacağız

meleginmarifetleri dedi ki...

2 yumurta harcin içine giriyor diğer yumurta böreklerin üzerine sürülecek ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...