5 Ağustos 2013 Pazartesi

TAZE İNCİR REÇELİ.....

İncir reçeli
 Eşimin aldığı bir kasa inciri tüketemeyince kabuklarının biraz beneklendiğini farkkettim ve hemen incirleri reçel yaptım............

Kabuklarını soyduğum incirleri bütün olarak tencereye aldım tarttım 600 gr kadar geldi, üzerine 500 gr şeker  ve yarım su bardağı su ilave edip kaynamaya bıraktım... Kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpükleri toplayıp attım...... 2 parça limon tuzunu biraz suda erittim kaynayan reçele ilave ettim....

6-7 dakika kaynadıktan sora içine bir paket vanilya ilave edip ocaktan alıp güneşe çıkardım bir gün güneşlenen reçelim işte bu.....

Bu kadar basit........
Bayram kahvaltı sofralarınız için hazırlayın bence...
Afiyet olsun.....
İncir reçeli

3 yorum:

Ferhat Bayram dedi ki...

iftara sendeyim o halde :)

Unknown dedi ki...

ellerine saglık.bayramın şimdiden kutlu olsun.

Unknown dedi ki...

Çooook severim.Hemen yapacağım:)
Gitti yine diet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...