15 Ağustos 2013 Perşembe

BAKLAVA.....2

Baklava
 Bayram bitti herkesler bol bol tatlı yedi belki de şekerler fırladı..:)

Hiç aklımda tatlı yapmak yokken televizyonda gördüğüm bir baklava tarifine takılıp arefe akşamı tatlı yapaya giriştim....

Aslında biraz daha kızarması gerekiyordu ama eşimin işime karışması sonucu bu şekilde fırından almak zorunda kaldım....:(

Denemek isterseniz işte tarifi.....

Malzemeler....
1 kaşık tereyağını eritip içine 1,5 su badağı süt'ü ekle......
Yarım çay bardağı yoğurt.. Yarım çay bardağı sıvı yağ... 1 çimdik tuz...
Hepsini beraber karıştır ve 5 su bardağı kadar un ekle oldukça sert bir hamur yoğur......
yarım saat kadar hamuru dinlenmeye bırak...

Arası için...
 2 su bardağı çekilmiş ceviz ya da fıstık....

Açmak için.... 
2 paket mısır nişastası...
Üzerine dökmek için....
 500 gr tuzsuz tereyağı...

Şerbeti için....
1 kg şeker..
5 su bardağı suyu karıştır ve kaynamaya bırak.....
Kaynamaya başladığında ocağı kısıp şerbeti 20 dk kadar kaynatın... 
Ocağı kapatmadan 2-3 dakika önce içine 1.2 parça çok büyük olmayan limon tuzu atıp 2-3 dk kaynatıp ocaktan al soğumaya bırak....

Dinlenen hamuru 4 parçaya bölüp her parçayı 16 parçaya bölüp her bezeyi nişastayla pastatabağı büyüklüğünde aç.....

Bütün hamuru açtıktan sonra beşer beşer bezeleri tepdi büyüklüğünde aç yağlanmış tepsiye yerleştir...
32 yufkayı teps,ye serdikten sonra arasına cevizi serpip diğer yufkalara da yanı işlemi uygulayıp kesin....
Baklava
 Kestiğiniz baklavanın üzerine eritip süzdüğünüz tereyağını kaynar olamamak şartıyla sıcak sıcak üzerine döküp 180 derecede ısıtılmış fırına verip kızarana kadar pişirin...


Baklava
 Pişen baklavayı fırından çıkardıktan sonra 1-2 dk bekletip soğuk şurubu zerine dökün ve soğumaya bırakın............
 Afiyet olsun................

7 yorum:

nevininyemekleri dedi ki...

Bayilirim ev baklavasina nefis gorunuyor ellerine saglik ;)

Evy Craft dedi ki...

yani üşenmeden bu görüntüyü çıkarmışsın ya helal olsun.
ama fazla kaçırmamak lazım:)

füsun arslan dedi ki...

BENDE İZLEMİŞTİM ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR HATTA TARİFİNİDE AKLIMDA TUTUYORDUM BELKİ DENERİM DYE ELLERİNİZE SAĞLIK AMA LEZZETİ HAKKINDA HİÇ YORUM YAPMAMIŞINIZ MERAK ETTİM BU ZAHMETE DEĞİYORMU BENDE DEMEK İSTİYORUM DA HOŞCAKAL

denizyıldızı Belgin dedi ki...

şahane olmuş. elinize sağlık. tatlı sıcak şerbet soğuk olacak demişsiniz. ben tatlıyı iyice soğutup şerbeti ılıkken döküyorum. arada bir fark olurmu? kıyır kıyır olsun istiyorum. tatlı sıcakken de böyle oluyormu? sevgiler. takipyetim.

meleginmarifetleri dedi ki...

Sizin yaptığınız gibi de olur o zaman daha kıtır olur tabii..

meleginmarifetleri dedi ki...

Lezzeti güzel kat kat bir baklava oldu..

Veli Son dedi ki...

Tavas ta yapılan ve hamuru sadece un,tuz,sudan oluşan ev baklavalarında nişasta kullanmadan yufkası tek tek açılıyormuş.
35-40 kat. 1 katına yağ, 1 katına ceviz olarak 40 kat bitinceye kadar devam ediyormuş..
Denemeye karar verdik. Ancak tek,tek oklavayla açılırken yufkası tezgahta çok çabuk kuruyor ve büyütemiyoruz.
Nişasta kullanmadan bu sorunu nasıl çözebiliriz bir fikriniz var mı ?
Ayrıca ev baklavalarında sirke kullanılması gerekir mi ? Ne dersiniz. Teşekkürler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...