11 Ekim 2012 Perşembe

DONDURMALI İRMİK HELVASI.......

Dondurmalı irmik helvası severmisiniz? Artık dondurmalı helva pek bi moda:) Özellikle bizim burada (Denizli) alışveriş merkezlerinde çarşıda her yerde Hacı Şerif'in dondurmalı irmik helvası satılıyor......

Ben'de bunun ev versiyonunu yaptım oldu:)))  Siz de denemek istermisiniz??

Bu tarifi  benden özellikle isteyen Nergis abla için yazıyorum:)

Malzemeler...
1 su bardağı sıvı yağ..
2 su bardağı irmik..
3 su bardağı şeker...
4 su bardağı su..
Ölçüler  çok güzel  akılda kalıyor:))
İrmiği kısık ateşte güzelce kavuralım...

Bu arada başka bir tencerede şeker ile suyu kaynatıp şerbet hazırlayalım...

Kavrulan irmiğin içine sıvı yağı ilave edelim.......

Bir kaç kez karıştıralım ve üzerine sıcak şerbeti dökelim...

Dikkat edin buharından ya da sıçrayan şekerden elinizi yakmayın..

İrmik şerbeti çekene kadar kısık ateşte karıştıralım ve sonra ocağı kapatıp tencerenin kapağını da kapatalım helvayı demlenmeye bırakalım....

15-20 dakika demlenen helvamızı artık ikram edebiliriz.........

Bir kaseye biraz helva doldurun ve bastırın kesme dondurmadan kesin  helvanın üzerine yerleştirin ve dondurmanın üzerine yine helva koyup tekrar bastırın ve afiyetle yiyin......

Afiyet olsun...........

2 yorum:

pasta köşesi dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis olur çok severim :) sevgiler...

fuat gencal dedi ki...

Hayırlı sabahlar, ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor.

Saygılar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...