23 Eylül 2012 Pazar

SEBZELİ ve SUCUKLU PİZZA............

Pizza yapmak en basit hamur işlerinin başında gelir benim için, yaptığım pizzalar her zaman hazırlarından da lezzetli olmuştur....... Hiç bir zaman şu malzeme yokken pizza PİZZA olmaz diye bişey yoktur (tabiiki eğer evde sucuksuz ya da sosissiz pizza yemeyen bir çocuk yoksa)..........

Ben sebzeli pizzaları daha çok severim ama gelin görün ki oğlum pizzada illede bir şarküteri ürünü ister.....

Bu gün akşam yemeğinde kıymalı pide diye tutturdu evde kıyma yoktu gidin alın dediğimde de işlerine gelmeyince ortaya kıymalı pideyle hiç alakası olmasa da bu pizza çıktı..:)

Pizzanın bir bölümü sebzeli bir bölümü de sadece sucuklu oldu:)Uzun zamandan beri eve salam ve sosis almıyorum ara sıra sucuğa izin veriyorum....

Eğer side pizza yapmak isterseniz işte size çok basit pizza tarifim...

Bu ölçü ile bir fırın tepsisi pizza çıkıyor kalın değil ince hamurlu bir pizza.... Ben ekmek gibi kalın hamurlu pizzadan hoşlanmadığım için bu ölçü tam kıvamında oluyor...

Mlazemeler..
3 su bardağı un.
2 yemek kaşığı zeytin yağı.
1 paket instant maya..
1 tatlı kaşığı tuz.
2 tatlı kaşığı şeker.
1 su bardağı ılık su.(unu ölçtüğünüz bardakla aynı bardak olmalı)
Bütün malzemeyi karıştırıp azar azar su ilave ederek hamuru yoğurun..
Üzerini örtüp mayalanamya bırakın..
Bu arada 1 büyük boy patlıcan ve bir büyük boy kabağı kabuklarını soyup ince ince doğrayın.. Patlıcanı tuzlu su ile ıslatın...

Tavayı büyük ocakta açık ateşte ısıtın çok az yağla yağlayın ve kabakları arkalı önlü ızgarada gibi kızartın..

Suyunu süzdüğünüz patlıcanları da yağladığınız tavada arkalı önlü ızgara yapın...

Mayalanan hamuru tepsi büyüklüğünde açın ve biraz sıvı yağla yağladığınız tepsiye yerleştirin..

Hamurun üzerine sürmek için 2 yemek kaşığı salçayı biraz zeytinyağı ve su ile ketçap kıvamını gelene kadar açın ve tepsideki hamurun üzerine sürün daha sonra hamuru çatalla delin...

Artık ahmurun üzerine istediğiniz malzemeleri yerleştirebilirsiniz.

Ben hamurun bir kısmına sadece sucuk koyup diğer kısmına hazırldığım sebzeleri serpiştirdim üzerine doğradığım taze acı biberleri döktüm ve en üstüne kaşar ile minik domatesleri serpip 220 derecede ısınmış fırına verdim...

Çok çeşitli ve bol malzeme kullandığımda kaşarı pizza biraz piştikten sonra dökerim ki pizza pişene kadar kaşar kurumasın...

Bizim pizza 20 dakikada hazır oldu......

5 yorum:

Canan demirbağ dedi ki...

Offfffffff süper gözüküyor,ellerinize sağlık..

Pasta sarayim dedi ki...

Nefffiiisss görünüyor ellerine saglik.Sevgiler..

Rahime dedi ki...

sebzeli pizzaya bayıldım doğrusu sebzeleri kızartmadan koysak nasıl olur acaba?

meleginmarifetleri dedi ki...

Sebzeleri ızgara yapmadan koyarsak özellikle kabak çok sulanır ve pizzamızın ılak olmasına sebep olur...
Izgara yapınca sebzeler daha lezzetli oluyor....

Şepşekerin Fikir Evi dedi ki...

Harikasınız ! Hemen blogunuzu izlemeye alıyorum ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...